hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön

2022.12.14

Óriás adventi koszorúkkal, díszvilágítással, köztéri korcsolyapályával, téli mesevárossal, Betlehemmel, kültéri installációkkal, koncertekkel, karácsonyi vásárral hangolódik az ünnepekre Sepsiszentgyörgy.

Sepsiszentgyörgyön az óriási adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával kezdődött a karácsonyvárás időszaka. A Főtéren és az Állomás negyedben is a fehér város elemeivel díszített koszorú áll. A főtéri ünnepi műsor keretében gyújtották meg a hit lángját, melyet kézről kézre adtak, hogy az minden sepsiszentgyörgyi otthonban világíthasson. Az adventi időszak kezdetével ünnepi fénybe borultak a város utcái is.

Kicsik és nagyok örömére, idén újból köztéri korcsolyapálya várja a kikapcsolódni vágyókat a Kovászna Megye Tanácsa előtti téren. Közvetlenül mellette, a város közkedvelt tandemkerékpárjának tekerésével az Art Gallery művészeti galéria kirakatában elhelyezett fehér városka ablakaiban gyújthatunk fényeket.

A SEPSI óriásbetűk is alkalomhoz öltöztek, az Erzsébet parkban pedig élő karácsonyfa és Betlehemes installáció hirdeti a Megváltó eljövetelét, a fehér mesevárosnak idén második alkalommal a szépmezői gyerekek örülhetnek.

A téli Sepsiszentgyörgy elmaradhatatlan kelléke a fotókeret, amely idén magát az Angyalt idézi, sőt, a mellette kihelyezett postaládába a gyerekek bedobhatják az Angyalhoz intézett leveleiket is. Az installációkat egytől-egyig helyi művészek álmodták és alkották meg, köszönet érte Bagoly Zsuzsa tervezőnek, a Vocalcyclenek, Simó Enikő díszlettervezőnek, Csuri designnak, a Sapientia egyetem szobrász- és festőművészetis hallgatóinak, Vetró-Bodoni Barnabás grafikusnak, valamint a Városi Kertészet munkatársainak.

Akárcsak tavaly, idén is ünneplőbe öltözött városunk kisvonata, amely téli kalandra hív mindannyiunkat. Minden szerdán és csütörtökön 10:00-17:00 óra között a kisvonat kizárólag előzetes egyeztetés alapján, legkevesebb 10, legtöbb 56 fős csoportok számára bérelhető. Pénteken, szombaton és vasárnap a kisvonat két útvonalon közlekedik: 11:00, 13:00 és 15:00 órakor a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, az üdülőközpontból pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor indul vissza, 17:00 és 18:00 órától pedig városi körútra lehet jegyet váltani a Bod Péter Megyei Könyvtár előtti parkolóból történő indulással.

December 21-től 23-ig minden nap 18 és 21 óra  között gyermekrajzok kelnek életre a Tamási Áron Színház homlokzatán, a fényfestés örömteli családi programnak ígérkezik.

December 16–23. között Karácsonyi vásárba várjuk nemcsak a szentgyörgyieket, hanem a környékbeli városok és falvak lakóit egyaránt. A hagyományos termékek mellett kulturális programokkal, kül- és beltéri koncertekkel, pónilovaglással, helyszínen nyomtatható fotókkal készülünk. A teljes programot a www.kultura.ro oldalon olvashatják.

 Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.