hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön

2021.12.16

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyvárásnak és ez mindig a kreativitás jegyében zajlik, így idén is számos meglepetéssel készült az önkormányzat. A város összes kültéri installációja, a tervezéstől egészen a kivitelezésig, ezúttal is helyi alkotók műve. 

Két óriási adventi koszorú idézi az adventi hangulatot a hófehér város mesebeli díszeivel, egy a Főtéren, egy pedig az Állomás negyedi körforgalomban. A fenyőt idén is a városi kertészet munkatársai fonták és Bagoly Zsuzsi tervei alapján készült hófehér város elemeivel díszítették.

Szintén az ő fehér város motívumai borítják idén a fotókeretet, amely a Főtéren várja mindazokat, akik meg szeretnék örökíteni az ünnepi pillanatokat.

A környezettudatosság elsődleges szempont Sepsiszentgyörgyön, így az önkormányzat idén sem vágott ki fát, hanem az Erzsébet park egyik legnagyobb fenyőfáját díszítette fel. 

A karácsonyfa szomszédságában várja kicsiket és nagyokat az újonnan készült interaktív betlehem, melynek elemei közé bebújhatnak a gyerekek és átrendezhetik némelyiküket. A terveket a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem frissen indított képzőművészeti karának festészet szakos diákjai álmodták meg, az általuk festett elemeket pedig a Csuri Design állította össze és rögzítette. 

Az előző évek fehér betlehemének idén a szépmezői gyerekek örülhetnek a játszótér szomszédságában.

A #SEPSI óriásbetűk téli ruháját Szederjesi Szidónia és Fazakas Noémi tervezték, a Squid Design helyi vállalkozás vitelezte ki. 

Idén sem hiányozhat a tandemkerékpár, amely minden évben új helyszínen új megvilágításba helyezi a központ különböző tereit. A Vocalcycle helyi kerékpárjavító műhely jóvoltából idén a #SEPSI betűkön és egy kis fenyőfán lehet fényeket gyújtani a közös tekeréssel. 

Mindezek az elemek és a december 17-23. között tartó Karácsonyi Bazár mesébe illő napokat tartogat az arra járók számára, sok-sok örömre, helyi ajándékokra, finom ízekre és illatokra számíthatunk.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezekkel az installációkkal kíván örömet szerezni a helyi közösségnek és mindazoknak, akik a megyeszékhelyre látogatnak a téli ünnepek alkalmából.  Továbbá arra kér mindenkit, hogy vigyázzanak a kihelyezett elemekre.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.