hu
 
Szerda, 2023. Június 07.

Június 12-ig még lehet jelentkezni 3. Virágos Sepsiszentgyörgy zöldövezeti szépségversenyre

2022.05.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata díjazza a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala harmadik alkalommal hirdeti meg a Virágos Sepsiszentgyörgy nevű zöldövezeti szépségversenyét, a jelentkezési határidőt június 12-ig meghosszabbították, hogy minél többen jelentkezhessenek. A helyi hatóságok magánpartnerekkel együttműködve díjazzák a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket.

Figyelembe véve, hogy az idei tavaszi időjárás a megszokottnál hidegebb volt, a szervezők a határidő meghosszabbítása mellett döntöttek, így mindazok, akik beneveznének a versenybe június 12-ig tehetik meg a személy/személyek pontos nevének, telefonszámának és lakcímének megjelölésével, illetve legkevesebb három nagy felbontású fotó beküldésével a sepsiimage@gmail.com címre. 

A zöldövezeti szépségversenyre idén három kategóriában lehet nevezni: lakónegyedi zöldövezet, erkély és kapu előtti terület. A versenyre bárki benevezhet, aki Sepsiszentgyörgyön, Szépmezőn, Szotyorban vagy Kilyénben lakik. A zsűri a fotók alapján értékeli a pályázatra benevezett területeket, valamint június második felében személyesen is felkeresik és ellenőrzik azokat.

A lakónegyedi zöldövezet kategória idei fődíja egy öntözőrendszer, amelyet az önkormányzat biztosít a nyertes számára.

Mindhárom kategóriában a Dalia Virágüzlet az első három helyezett számára egy-egy 500, 300 és 100 lej értékű utalványt ajánl fel, amelyek 2023 tavaszáig beválthatók a Dalia Garden Center-ben.

Továbbá, minden magánszemély/egyesület, aki a lakónegyedi zöldövezet kategóriában nevez be, ingyenesen részt vesz a 2023-as zöldövezet-szépítési programban, vagyis különböző javakban részesül 1 500 lej értékben (cserjék, növények, sövények, virágok, kerítések és padok), a 300 lejes önrész kifizetése nélkül.

A lakónegyedi zöldövezet kategóriában pályázhatnak azok a lakók vagy lakónegyedi társulások, akik egy tömbház lépcsőházához tartozó zöldövezetet gondoznak.

A kapuk előtti terület kategóriában a külső zöldövezetekkel lehet pályázni, viszont a kerítésen belüli magánkertekkel nem.

Az erkélyek kategóriában bármely sepsiszentgyörgyi, szotyori vagy kilyéni lakos jelentkezhet, aki tömbházban lakik és erkéllyel rendelkezik. Ez a kategória nem vonatkozik a kertes házak erkélyeire, azok, akik magánházban laknak csak a kapu előtti területek kategóriájában pályázhatnak.

Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

Könyves találkozások ünnepe a SepsiBook
2023.05.31

Az írott kultúra és a könyves találkozások ünnepévé vált a SepsiBook, amelyet idén második alkalommal szerveztek meg május utolsó hétvégéjén, a Sepsi Arénában.

Interaktív kiállítás nyílik a magyar feltalálók napja alkalmából a dohánygyár épületében
2023.05.30

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából második alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13-16. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Új sportlétesítménnyel gazdagodik Sepsiszentgyörgy: jelentkezhetnek a cégek az új jégcsarnok építésére
2023.05.30

Újabb előrelépés történt az új jégcsarnok építésének folyamatában Sepsiszentgyörgyön. Az Országos Befektetési Társaság (CNI) május 26-án közzétette a pályázatot a Sepsi Aréna és a Sepsi OSK stadion szomszédságában helyet kapó új, 2180 néző befogadására alkalmas sportlétesítmény építésére.

A Sepsi OSK bemutatja a Román Kupát
2023.05.25

Az ünnepségre pénteken délután kerül sor az OSK Stadionnál, ez alkalomból fellép a Republic együttes is.

Kezdődnek a munkálatok a Csíki utcában, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon
2023.05.25

Továbbá, jövő héttől kezdődően hét napig egyáltalán nem lehet majd közlekedni a Csíki utcában, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.