hu
 
Csütörtök, 2024. Április 25.

Június 12-ig még lehet jelentkezni 3. Virágos Sepsiszentgyörgy zöldövezeti szépségversenyre

2022.05.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata díjazza a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala harmadik alkalommal hirdeti meg a Virágos Sepsiszentgyörgy nevű zöldövezeti szépségversenyét, a jelentkezési határidőt június 12-ig meghosszabbították, hogy minél többen jelentkezhessenek. A helyi hatóságok magánpartnerekkel együttműködve díjazzák a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket.

Figyelembe véve, hogy az idei tavaszi időjárás a megszokottnál hidegebb volt, a szervezők a határidő meghosszabbítása mellett döntöttek, így mindazok, akik beneveznének a versenybe június 12-ig tehetik meg a személy/személyek pontos nevének, telefonszámának és lakcímének megjelölésével, illetve legkevesebb három nagy felbontású fotó beküldésével a sepsiimage@gmail.com címre. 

A zöldövezeti szépségversenyre idén három kategóriában lehet nevezni: lakónegyedi zöldövezet, erkély és kapu előtti terület. A versenyre bárki benevezhet, aki Sepsiszentgyörgyön, Szépmezőn, Szotyorban vagy Kilyénben lakik. A zsűri a fotók alapján értékeli a pályázatra benevezett területeket, valamint június második felében személyesen is felkeresik és ellenőrzik azokat.

A lakónegyedi zöldövezet kategória idei fődíja egy öntözőrendszer, amelyet az önkormányzat biztosít a nyertes számára.

Mindhárom kategóriában a Dalia Virágüzlet az első három helyezett számára egy-egy 500, 300 és 100 lej értékű utalványt ajánl fel, amelyek 2023 tavaszáig beválthatók a Dalia Garden Center-ben.

Továbbá, minden magánszemély/egyesület, aki a lakónegyedi zöldövezet kategóriában nevez be, ingyenesen részt vesz a 2023-as zöldövezet-szépítési programban, vagyis különböző javakban részesül 1 500 lej értékben (cserjék, növények, sövények, virágok, kerítések és padok), a 300 lejes önrész kifizetése nélkül.

A lakónegyedi zöldövezet kategóriában pályázhatnak azok a lakók vagy lakónegyedi társulások, akik egy tömbház lépcsőházához tartozó zöldövezetet gondoznak.

A kapuk előtti terület kategóriában a külső zöldövezetekkel lehet pályázni, viszont a kerítésen belüli magánkertekkel nem.

Az erkélyek kategóriában bármely sepsiszentgyörgyi, szotyori vagy kilyéni lakos jelentkezhet, aki tömbházban lakik és erkéllyel rendelkezik. Ez a kategória nem vonatkozik a kertes házak erkélyeire, azok, akik magánházban laknak csak a kapu előtti területek kategóriájában pályázhatnak.

Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén