hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Június 12-ig még lehet jelentkezni 3. Virágos Sepsiszentgyörgy zöldövezeti szépségversenyre

2022.05.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata díjazza a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala harmadik alkalommal hirdeti meg a Virágos Sepsiszentgyörgy nevű zöldövezeti szépségversenyét, a jelentkezési határidőt június 12-ig meghosszabbították, hogy minél többen jelentkezhessenek. A helyi hatóságok magánpartnerekkel együttműködve díjazzák a legszebb lakóterületi zöldövezeteket, erkélyeket és a kapuk előtti területeket.

Figyelembe véve, hogy az idei tavaszi időjárás a megszokottnál hidegebb volt, a szervezők a határidő meghosszabbítása mellett döntöttek, így mindazok, akik beneveznének a versenybe június 12-ig tehetik meg a személy/személyek pontos nevének, telefonszámának és lakcímének megjelölésével, illetve legkevesebb három nagy felbontású fotó beküldésével a sepsiimage@gmail.com címre. 

A zöldövezeti szépségversenyre idén három kategóriában lehet nevezni: lakónegyedi zöldövezet, erkély és kapu előtti terület. A versenyre bárki benevezhet, aki Sepsiszentgyörgyön, Szépmezőn, Szotyorban vagy Kilyénben lakik. A zsűri a fotók alapján értékeli a pályázatra benevezett területeket, valamint június második felében személyesen is felkeresik és ellenőrzik azokat.

A lakónegyedi zöldövezet kategória idei fődíja egy öntözőrendszer, amelyet az önkormányzat biztosít a nyertes számára.

Mindhárom kategóriában a Dalia Virágüzlet az első három helyezett számára egy-egy 500, 300 és 100 lej értékű utalványt ajánl fel, amelyek 2023 tavaszáig beválthatók a Dalia Garden Center-ben.

Továbbá, minden magánszemély/egyesület, aki a lakónegyedi zöldövezet kategóriában nevez be, ingyenesen részt vesz a 2023-as zöldövezet-szépítési programban, vagyis különböző javakban részesül 1 500 lej értékben (cserjék, növények, sövények, virágok, kerítések és padok), a 300 lejes önrész kifizetése nélkül.

A lakónegyedi zöldövezet kategóriában pályázhatnak azok a lakók vagy lakónegyedi társulások, akik egy tömbház lépcsőházához tartozó zöldövezetet gondoznak.

A kapuk előtti terület kategóriában a külső zöldövezetekkel lehet pályázni, viszont a kerítésen belüli magánkertekkel nem.

Az erkélyek kategóriában bármely sepsiszentgyörgyi, szotyori vagy kilyéni lakos jelentkezhet, aki tömbházban lakik és erkéllyel rendelkezik. Ez a kategória nem vonatkozik a kertes házak erkélyeire, azok, akik magánházban laknak csak a kapu előtti területek kategóriájában pályázhatnak.

Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.