hu
 
Hétfő, 2024. Június 17.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára

2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat. A program célja, hogy a fiatalok közelebbről megismerjék az önkormányzat működését, tapasztalatot szerezzenek a közigazgatás területén és a jövőben hasznosítani tudják a megszerzett ismereteket. A gyakornoki program július 17-től augusztus 14-ig tart majd. 

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának irodáiba, alárendelt intézményeibe, illetve az alpolgármesteri kabinetekbe is várják azokat a fiatalokat, akik szívesen részt vennének a gyakornoki programban, kamatoztatnák az ismereteiket és új tapasztalatot szereznének azáltal, hogy részt vesznek a különböző irodák napi tevékenységében, esetenként pedig rendezvények szervezésében.

A jelentkezéshez szükséges iratcsomónak az alábbiakat kell tartalmaznia: kitöltendő kérés (ITT érhető el), önéletrajz (Europass), személyazonossági igazolvány másolata, egyetemi igazolás, amely azt bizonyítja, hogy a jelentkező egyetemi tanulmányokat folytat, vagy nemrég fejezte be azokat. A dokumentumokat a noemi.andrei@sepsi.ro címre szükséges elküldeni június 23-ig. 

A jelentkezők július 8. és 12. között egy személyes beszélgetésen vesznek részt, annak érdekében, hogy a tanulmányaiknak és érdeklődési körüknek megfelelően választhassák ki a program szervezői a szakirodát vagy alárendelt intézményt, ahol majd a gyakornokságot végzik. 

2021-ben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programján összesen 14 fiatal vett részt, 2022-ben 15 résztvevője volt a programnak, míg a tavaly 9 fiatal gyarapíthatta a tudását. 

Szabályzat és egyéb mellékletek (román nyelven)

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.

Június 10-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának idei gyakornoki programjára
2024.06.06

Június 10. és 23. között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik most folytatják vagy nemrég fejezték be az egyetemi tanulmányaikat.

SEPSI Inst. RUN – Futóverseny Sepsiszentgyörgy ikonikus épületeiben
2024.06.05

Sepsiszentgyörgyön június 21-én, pénteken első alkalommal kerül sor olyan futóversenyre, amelyen a versenyzők különböző intézményekben és a város ikonikus épületein keresztül átfutva érhetnek célba.

Népszerű az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.06.04

Egy hónapja nyitotta meg kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön. Májusban közel 1450-en használták a sportlétesítményt, fiatalok és idősebbek próbálták ki ügyességüket gördeszkával, kerékpárral vagy rollerrel a pályákon.