hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Július 12-től lehet jelentkezni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára

2021.07.09

Július 12-e és 20-a között jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának gyakornoki programjára azok a fiatalok, akik jelenleg végzik vagy nemrég végezték el az egyetemi tanulmányaikat. A program célja, hogy a gyakornokok nagyobb betekintést nyerjenek az önkormányzat működésébe és kellően hasznosítani tudják a megszerzett ismereteiket, ezért a program lefutási ideje ebben az évben két hónap lesz.

Tavalyi évhez hasonlóan Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának alárendelt intézményibe illetve az alpolgármesteri kabinetekbe is várják azokat a fiatalokat, akik szívesen kamatoztatnák az ismereteiket és ezek gyakorlatba való átültését azáltal, hogy részt vesznek a különböző rendezvények szervezésében.

A jelentkezéshez az alábbi dokumentumokat szükséges elküldeni a kata.dobai@sepsi.ro címre: önéletrajz, személyazonossági igazolvány másolata, egyetemi igazolás, amely azt bizonyítja, a jelentkező jelenleg is az egyetemi tanulmányait végzi vagy friss diplomával rendelkezik, és az  ITT elérhető kitöltött formanyomtatványt is csatolni kell. 

Az idei gyakornoki programot egy interjú fogja megelőzni és ez alapján döntik majd el, hogy kit melyik intézményhez fognak ajánlani. A beérkezett kérések feldolgozását követően július 21-e és augusztus 3-a között kerül sor a személyes beszélgetésre, ez váltja ki a motivációs levelet.

A tavalyi gyakornoki programon összesen 34 fiatal vett részt, akik többnyire két-három hetet töltöttek el Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának szakosztályainál és alárendelt intézményeinél. Idén két periodusra lesz felosztva a gyakornoki tevékenység: július 26-a és augusztus 26-a között tíz jelentkező, majd ezt követően a program lejártáig, szeptember 24-ig újabb tíz személy vehet részt a programban.

A tavalyi évhez képest idén a gyakornokok nem csak két hetet fognak eltölteni a szakosztályoknál, hanem legalább egy hónapot, mivel azt szeretnénk, hogy ez idő alatt megszerzett tudásukat hasznosítani is tudják, mielőtt lejárna a program” – hangsúlyozta Vargha Fruzsina alpolgármester.

Szabályzat és egyéb mellékletek (román nyelven)

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.