hu
 
Szombat, 2024. Április 20.

Január 29-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának hallgatói ösztöndíjprogramjára

2021.01.15

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 2014-ben indított hallgatói ösztöndíjprogramot alap-, mester-, illetve doktori képzésben résztvevőknek, az ösztöndíj keretösszege 100.000 lej. Az odaítélt ösztöndíjak száma az összeg kimerülésével zárul le.

Az ösztöndíjra azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri- vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak a folyó tanévben.

A sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezők bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat.

Az ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben résztvevő hallgatók számára,  havi 500 lej a mesterképzésen résztvevő hallgatóknak, és havi 1000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára. Az ösztöndíjak folyósításának időtartama 4 hónap.

Az alap- és mesteri képzésben részt vevők 2021. június 30-ig, a doktori képzésben részt vevők 2021. szeptember 30-ig kötelesek leadni a dolgozatukat nyomtatott és elektronikus formában egyaránt.

A hallgatói ösztöndíjra a jelentkezési űrlap kitöltésével és az ösztöndíjszabályzatban megjelölt dokumentumok leadásával lehet pályázni, melyet 2021. január 29-ig (postabélyegző dátuma) lehet leadni és aznap 15 óráig elektronikusan elküldeni a kinga.sandor@sepsi.ro címre elküldeni.

Szabályzat

Pályázati űrlap

2018/87-es számú tanácshatározat

2018/375-ös számú tanácshatározat

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be