hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Irodalmi programok a 9. pulzart kortárs művészeti fesztiválon

2023.09.11

Világpróbák – közönségtalálkozó Mihai Radu íróval

Humor, szarkazmus, drámai történetek és „elmesélésre” érdemes mindennapok – mindezekről szó lesz a 9. pulzArt első irodalmi programján szeptember 15-én 17:30-tól a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A szerző beszélgetőtársa Szőcs Imre műfordító, könyvtáros.

Vida Gábor Senkiháza. Erdélyi lektűr című könyvének bemutatója

A Magvető Kiadónál idén megjelent, Senkiháza. Erdélyi lektűr című regény bemutatójának is helyet ad a fesztivál. A regény fülszövegéből is kirajzolódó kisvilág, a nagy történésekre is adott lehetséges válaszaival több szempontból összecseng a fesztivál választott témájával. A szerzővel Miklóssi Szabó István író beszélget szeptember 16-án, szombaton 18:00 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában

Kiss Tibor Noé, Oproiu Nicolette

Különleges performatív színházi produkción, majd azt követően az alkotókkal való beszélgetésen vehet részt a pulzArt fesztivál közönsége. Oproiu Nicolette az előadója a Kiss Tibor Noé Beláthatatlan táj című kötete alapján készült, csendsötét című 45 perces darabnak, amelyet a közönség szeptember 17-én, vasárnap 17:30-tól láthat. Azt követően, 18:30-tól Kiss Tibor Noéval és Oproiu Nicolette-tel György Evelin irodalmár beszélget. Az előadás 18 éves kortól ajánlott. Mindkét program helyszíne a Tamási Áron Színház előcsarnoka.

Időjárőr – kötetbemutató

Sugár János Időjárőr köztéri részvételen alapuló művészeti projektje a tavalyi pulzArt egyik kiemelkedő eseménye volt. A projekt alatt rögzített hanganyag-átirat idén egy kötetben olvasható, melynek sepsiszentgyörgyi bemutatója kapcsán Bartha József vizuális művész, Kusztos Attila grafikus és Kispál Ágnes-Evelin a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér alapítója beszélgetnek szombaton 17:00 órától a Tamási Áron Színház előcsarnokában.

Kreatív írás műhely Horváth Benjivel

Mindazoknak, akik az írásban szeretnének fejlődni, vagy csak kipróbálnának valami újat, ott a helyük Horváth Benji Kreatív írás műhelyén. Horváth Benji neve ismerősen csenghet, hiszen író, fordító, slammer és dalszövegíró, Csiki László-díjas költő. A workshopon többek között tippeket ad majd arra, hogyan lehet letisztítani és felszabadítani a kavargó gondolatokat, ezek hogyan formálhatók szöveggé, mitől tud működni egy vers, egy slam vagy egy prózai szöveg.

A műhely részvételi díjas és előzetes bejelentkezés szükséges, további részletek a Ide kattintva találhatók.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.