hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Ingyenes különjárattal vonatozhatnak az OSK-szurkolók a Román Kupa döntőjére

2022.05.17

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egy 590 férőhelyes vonatot bocsát a helyi szurkolók rendelkezésére, akik részt kívánnak venni a Sepsi OSK és az FC Voluntari közötti labdarúgó-mérkőzésen a Román Kupa döntőjén, amelyet csütörtökön 20:30-kor rendeznek a bukaresti Giulești-i stadionban. A hírt Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa jelentették be sajtótájékoztató keretében.

A vonat csütörtökön 12:20-kor indul a sepsiszentgyörgyi vasútállomásról, a szállítás ingyenes. A visszafelé tartó járat 0:10-kor indul és 3:40 körül érkezik Sepsiszentgyörgyre.

A vonatot Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának jóvoltából és a Sepsi OSK szervezésének köszönhetően vehetik igénybe azok a belépőjeggyel rendelkező szurkolók, akik előzetesen feliratkoznak. Ezt szerdán, május 18-án tehetik meg a Sepsi OSK stadion jegypénztárában, reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Gratulálok a csapatnak a tegnap esti fantasztikus eredményért, és remélhetőleg a csütörtöki fantasztikus győzelemért is, amit nagyon várunk. Figyelembe véve, hogy sok székelyföldi szurkoló szeretne eljutni a mérkőzésre, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ez alkalomra egy vonatjáratot szerződött le, amit 590 személy vehet ingyenesen igénybe, azzal a feltétellel, hogy belépőjeggyel rendelkezzenek a meccsre. Kérem a szurkolókat, hogy ne válaszoljanak semmiféle provokációra, az elmúlt hetekben hangos volt a sajtó a jégkorong mérkőzésen történt székely himnusz eléneklése miatt. Énekeljük a székely himnuszt, de közben mutassunk tiszteletet mások iránt, és ahogy máskor is szoktuk, a városunk és a székelység legjobb arcát mutassuk meg, azt, hogy civilizáltak vagyunk és nem válaszolunk a provokációra. Ugyanakkor szeretném megköszönni Tánczos Barna miniszter úrnak a közbenjárását, hogy nagyon hamar sikerült a minisztériummal és a vasúttársasággal szerződést kötni.” – mondta Antal Árpád polgármester.

Egy nagyon nehéz feladat előtt áll a csapat, ugyanis 48 órán belül a klub történelmének legfontosabb eseményén veszünk részt, és a 3 000 szurkolóval együtt reméljük, győzelemre tudjuk vezetni a csapatot, és el tudjuk hozni a kupát Sepsiszentgyörgyre, amire nem volt még eddig példa.” – mondta Diószegi László, a Sepsi OSK vezetője és megköszönte a polgármesteri hivatal közbenjárását. Kiemelte, hogy a vonatra nagy szükség van, ugyanis már 10 autóbusz megtelt a szurkolókkal és sokan jelezték, hogy autóval is elutaznak a mérkőzésre.

Azok vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek, és feliratkoztak a listára a Sepsi OSK székhelyén. Az első 590 feliratkozott személy utazhat majd a vonattal. „Kérem a szurkolókat, hogy minél hamarabb jöjjenek és iratkozzanak fel a listára.” – hangsúlyozta Diószegi László. Iratkozni szerdán, május 18-án lehet a Sepsi OSK stadion jegypénztárában reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.