hu
 
Vasárnap, 2022. Július 03.

Ingyenes különjárattal vonatozhatnak az OSK-szurkolók a Román Kupa döntőjére

2022.05.17

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egy 590 férőhelyes vonatot bocsát a helyi szurkolók rendelkezésére, akik részt kívánnak venni a Sepsi OSK és az FC Voluntari közötti labdarúgó-mérkőzésen a Román Kupa döntőjén, amelyet csütörtökön 20:30-kor rendeznek a bukaresti Giulești-i stadionban. A hírt Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa jelentették be sajtótájékoztató keretében.

A vonat csütörtökön 12:20-kor indul a sepsiszentgyörgyi vasútállomásról, a szállítás ingyenes. A visszafelé tartó járat 0:10-kor indul és 3:40 körül érkezik Sepsiszentgyörgyre.

A vonatot Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának jóvoltából és a Sepsi OSK szervezésének köszönhetően vehetik igénybe azok a belépőjeggyel rendelkező szurkolók, akik előzetesen feliratkoznak. Ezt szerdán, május 18-án tehetik meg a Sepsi OSK stadion jegypénztárában, reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Gratulálok a csapatnak a tegnap esti fantasztikus eredményért, és remélhetőleg a csütörtöki fantasztikus győzelemért is, amit nagyon várunk. Figyelembe véve, hogy sok székelyföldi szurkoló szeretne eljutni a mérkőzésre, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ez alkalomra egy vonatjáratot szerződött le, amit 590 személy vehet ingyenesen igénybe, azzal a feltétellel, hogy belépőjeggyel rendelkezzenek a meccsre. Kérem a szurkolókat, hogy ne válaszoljanak semmiféle provokációra, az elmúlt hetekben hangos volt a sajtó a jégkorong mérkőzésen történt székely himnusz eléneklése miatt. Énekeljük a székely himnuszt, de közben mutassunk tiszteletet mások iránt, és ahogy máskor is szoktuk, a városunk és a székelység legjobb arcát mutassuk meg, azt, hogy civilizáltak vagyunk és nem válaszolunk a provokációra. Ugyanakkor szeretném megköszönni Tánczos Barna miniszter úrnak a közbenjárását, hogy nagyon hamar sikerült a minisztériummal és a vasúttársasággal szerződést kötni.” – mondta Antal Árpád polgármester.

Egy nagyon nehéz feladat előtt áll a csapat, ugyanis 48 órán belül a klub történelmének legfontosabb eseményén veszünk részt, és a 3 000 szurkolóval együtt reméljük, győzelemre tudjuk vezetni a csapatot, és el tudjuk hozni a kupát Sepsiszentgyörgyre, amire nem volt még eddig példa.” – mondta Diószegi László, a Sepsi OSK vezetője és megköszönte a polgármesteri hivatal közbenjárását. Kiemelte, hogy a vonatra nagy szükség van, ugyanis már 10 autóbusz megtelt a szurkolókkal és sokan jelezték, hogy autóval is elutaznak a mérkőzésre.

Azok vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek, és feliratkoztak a listára a Sepsi OSK székhelyén. Az első 590 feliratkozott személy utazhat majd a vonattal. „Kérem a szurkolókat, hogy minél hamarabb jöjjenek és iratkozzanak fel a listára.” – hangsúlyozta Diószegi László. Iratkozni szerdán, május 18-án lehet a Sepsi OSK stadion jegypénztárában reggel 9:00 és 18:00 óra között. 

Sepsiszentgyörgyön épül meg az országban egyedülálló Kommunizmus Múzeuma
2022.07.01

A Helyi Tanács elfogadta az erre vonatkozó projekt benyújtását az országos helyreállítási alaphoz (PNRR), amely 11,4 millió euróval támogatja a múzeum megépülését

Jégcsarnok, hulladékgyűjtő ökoszigetek és 12 töltőállomás elektromos autók számára Sepsiszentgyörgyön
2022.06.30

A város fejlesztése érdekében Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa több fontos határozattervezetet szavazott meg

Bölcső a hegyek között – Tamási Áron 125
2022.06.30

Szabadtéri kiállításmegnyitó Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala indokolt esetben sürgősségi segélyben részesíti a rászorulókat
2022.06.30

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala a közösségi médiában tévesen megfogalmazott és elterjedt információk tisztázása érdekében tájékoztatja a lakókat a sürgősségi segély odaítélésének lehetőségéről, amelyet jól megindokolt esetben ítélnek oda az arra rászorulóknak. 

Mire figyeljünk a kánikulában?
2022.06.29

A Románia Belügyminisztériuma alá tartozó Kovászna megyei „Mihai Viteazul” Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége a következő, kánikulában betartandó szabályokra hívja fel a lakosság figyelmét.