hu
 
Szerda, 2024. Május 08.

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön

2021.10.12

November elejétől kezdi meg tevékenységét az Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgyön, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fiatalok és a városvezetés közötti párbeszédet, továbbá, hogy támogatást nyújtson a fiatalok számára az önkormányzat által kidolgozott különböző programokhoz való hozzáférésben. Az Ifjúsági Iroda az önkormányzat olyan alegysége, ahol csoportosítják, feldolgozzák és kommunikálják az ifjúsággal, lakhatással, sporttal és kultúrával kapcsolatos információkat úgy, hogy azok könnyen érthetőek és hozzáférhetőek legyenek főként a város fiataljainak, továbbá helyet ad találkozásoknak és különböző rendezvényeknek, programok lebonyolításának.

Létrehozunk egy olyan helyet, ahová a város fiataljai elmehetnek, hogy segítséget kapjanak az adminisztratív problémáikkal kapcsolatban. Az Ifjúsági Iroda lesz a kapocs az önkormányzat és a fiatalok között. Egy olyan hálózatot biztosítunk majd a fiatalok számára, ahol kommunikálni tudnak velünk és egymással. Információkat kapnak majd a különböző lehetőségekről, programokról, szakmai gyakorlatokról, valamint a helyi hírekről, mindezt könnyen elérhető és érthető formában”– ismertette Vargha Fruzsina alpolgármester.

Az Ifjúsági Iroda a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Martinovics Ignác utca sarkán, a Művész Mozival szemben lévő épületben kap helyet, ahol találkozására és közös munkára is lesz lehetőség. Az iroda jelenleg két alkalmazottal kezdi meg munkáját, a csapat egy harmadik taggal bővül, az erre vonatkozó álláslehetőséget IDE kattintva lehet megtekinteni. 

A nyitórendezvényre október 29-én kerül sor 16:00 órai kezdettel, a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően, és négy órán át különböző tevékenységeket kínál a résztvevő fiataloknak, hogy megismerkedjenek az iroda tevékenységeivel és találkozzanak a munkatársaival. A rendezvény részletes programját a jövő héten ismertetik a szervezők. 

Legyél TE a rendezvény videósa!

A szervezők lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, hogy megmutassák a tehetségüket! Ezért olyan lelkes, fotózni és videózni tudó fiatal önkéntest keresnek, aki megörökíti a nyitórendezvény pillanatait és vállalja, hogy videót készít a nyersanyagból. Az érdeklődők október 22-ig küldhetnek egy válogatást az eddig megvalósított legjobb felvételeikből a krista.salagean@sepsi.ro címre, a szervezők pedig felveszik a kapcsolatot az együttműködés céljából. A rendezvényről készült videót közzéteszik az önkormányzat különböző közösségi felületein, így lehetőséget biztosítva a készítőjének a bemutatkozásra és a munkájának népszerűsítésére.

Nagy ünnep, kis ökológiai lábnyommal: véget értek a 31. Szent György Napok
2024.04.30

Becslések szerint rég nem voltak ennyien kint Szent György-napi koncerten, mint vasárnap, vagy akár szombat este: tízezreket mozdított ki a házból a jó idő és a nívós programajánlat. A 31. Szent György Napok látványos tűzijátékkal ért véget.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással