hu
 
Szombat, 2021. Október 16.

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön

2021.10.12

November elejétől kezdi meg tevékenységét az Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgyön, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fiatalok és a városvezetés közötti párbeszédet, továbbá, hogy támogatást nyújtson a fiatalok számára az önkormányzat által kidolgozott különböző programokhoz való hozzáférésben. Az Ifjúsági Iroda az önkormányzat olyan alegysége, ahol csoportosítják, feldolgozzák és kommunikálják az ifjúsággal, lakhatással, sporttal és kultúrával kapcsolatos információkat úgy, hogy azok könnyen érthetőek és hozzáférhetőek legyenek főként a város fiataljainak, továbbá helyet ad találkozásoknak és különböző rendezvényeknek, programok lebonyolításának.

Létrehozunk egy olyan helyet, ahová a város fiataljai elmehetnek, hogy segítséget kapjanak az adminisztratív problémáikkal kapcsolatban. Az Ifjúsági Iroda lesz a kapocs az önkormányzat és a fiatalok között. Egy olyan hálózatot biztosítunk majd a fiatalok számára, ahol kommunikálni tudnak velünk és egymással. Információkat kapnak majd a különböző lehetőségekről, programokról, szakmai gyakorlatokról, valamint a helyi hírekről, mindezt könnyen elérhető és érthető formában”– ismertette Vargha Fruzsina alpolgármester.

Az Ifjúsági Iroda a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Martinovics Ignác utca sarkán, a Művész Mozival szemben lévő épületben kap helyet, ahol találkozására és közös munkára is lesz lehetőség. Az iroda jelenleg két alkalmazottal kezdi meg munkáját, a csapat egy harmadik taggal bővül, az erre vonatkozó álláslehetőséget IDE kattintva lehet megtekinteni. 

A nyitórendezvényre október 29-én kerül sor 16:00 órai kezdettel, a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően, és négy órán át különböző tevékenységeket kínál a résztvevő fiataloknak, hogy megismerkedjenek az iroda tevékenységeivel és találkozzanak a munkatársaival. A rendezvény részletes programját a jövő héten ismertetik a szervezők. 

Legyél TE a rendezvény videósa!

A szervezők lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, hogy megmutassák a tehetségüket! Ezért olyan lelkes, fotózni és videózni tudó fiatal önkéntest keresnek, aki megörökíti a nyitórendezvény pillanatait és vállalja, hogy videót készít a nyersanyagból. Az érdeklődők október 22-ig küldhetnek egy válogatást az eddig megvalósított legjobb felvételeikből a krista.salagean@sepsi.ro címre, a szervezők pedig felveszik a kapcsolatot az együttműködés céljából. A rendezvényről készült videót közzéteszik az önkormányzat különböző közösségi felületein, így lehetőséget biztosítva a készítőjének a bemutatkozásra és a munkájának népszerűsítésére.

Ön hogyan közlekedik? Használ kerékpárt?
2021.10.14

Felmérés készül a sepsiszentgyörgyiek közlekedési szokásairól

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 
2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Önkéntes hobbivideóst keresünk!
2021.10.14

Egy olyan önkéntes hobbivideóst keresünk, aki megszeretné mérettetni tudását és megmutatni, milyen egy igazán ügyes munka. Ha magadra ismertél és szeretnéd te is megmutatni munkáidat, akkor jelentkezz!

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön
2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön
2021.10.12

Október 29-én kerül sor az Ifjúsági Iroda megnyitójára színes programok kíséretében