hu
 
Péntek, 2022. December 09.

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön

2021.10.12

November elejétől kezdi meg tevékenységét az Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgyön, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fiatalok és a városvezetés közötti párbeszédet, továbbá, hogy támogatást nyújtson a fiatalok számára az önkormányzat által kidolgozott különböző programokhoz való hozzáférésben. Az Ifjúsági Iroda az önkormányzat olyan alegysége, ahol csoportosítják, feldolgozzák és kommunikálják az ifjúsággal, lakhatással, sporttal és kultúrával kapcsolatos információkat úgy, hogy azok könnyen érthetőek és hozzáférhetőek legyenek főként a város fiataljainak, továbbá helyet ad találkozásoknak és különböző rendezvényeknek, programok lebonyolításának.

Létrehozunk egy olyan helyet, ahová a város fiataljai elmehetnek, hogy segítséget kapjanak az adminisztratív problémáikkal kapcsolatban. Az Ifjúsági Iroda lesz a kapocs az önkormányzat és a fiatalok között. Egy olyan hálózatot biztosítunk majd a fiatalok számára, ahol kommunikálni tudnak velünk és egymással. Információkat kapnak majd a különböző lehetőségekről, programokról, szakmai gyakorlatokról, valamint a helyi hírekről, mindezt könnyen elérhető és érthető formában”– ismertette Vargha Fruzsina alpolgármester.

Az Ifjúsági Iroda a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Martinovics Ignác utca sarkán, a Művész Mozival szemben lévő épületben kap helyet, ahol találkozására és közös munkára is lesz lehetőség. Az iroda jelenleg két alkalmazottal kezdi meg munkáját, a csapat egy harmadik taggal bővül, az erre vonatkozó álláslehetőséget IDE kattintva lehet megtekinteni. 

A nyitórendezvényre október 29-én kerül sor 16:00 órai kezdettel, a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően, és négy órán át különböző tevékenységeket kínál a résztvevő fiataloknak, hogy megismerkedjenek az iroda tevékenységeivel és találkozzanak a munkatársaival. A rendezvény részletes programját a jövő héten ismertetik a szervezők. 

Legyél TE a rendezvény videósa!

A szervezők lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, hogy megmutassák a tehetségüket! Ezért olyan lelkes, fotózni és videózni tudó fiatal önkéntest keresnek, aki megörökíti a nyitórendezvény pillanatait és vállalja, hogy videót készít a nyersanyagból. Az érdeklődők október 22-ig küldhetnek egy válogatást az eddig megvalósított legjobb felvételeikből a krista.salagean@sepsi.ro címre, a szervezők pedig felveszik a kapcsolatot az együttműködés céljából. A rendezvényről készült videót közzéteszik az önkormányzat különböző közösségi felületein, így lehetőséget biztosítva a készítőjének a bemutatkozásra és a munkájának népszerűsítésére.

Május végén újból SepsiBook
2022.12.05

Jövő tavasszal, május utolsó hétvégéjén tartják a 2. SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált. A szervezők leszögezték a pontos dátumot: a rendezvényre 2023. május 25. és 28. között kerül sor a Sepsi Arénában. 

Elbírálták a Petőfi Sándor szobrának megalkotására beérkezett pályaműveket
2022.11.28

A pályázatot Gergely Zoltán kolozsvári szobrászművész nyerte, továbbá Harmath István és Solti András pályaműveit fejenként 500 eurós jutalomban részesítették. 

37 személy jelentkezett a román-magyar nyelvtanulási programra
2022.11.28

Összesen 37 személy tette le a kérését, közülük 34-en részesültek pozitív elbírálásban a tanfolyamokon való részvételre.

Kezdődik a szabadtéri korcsolyapálya építése a Főtéren
2022.11.24

A korcsolyapályát november 28-án, hétfőn kezdik el összeszerelni, az időjárástól függően legkorábban december 7-e után vehető használatba

Decemberi fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán
2022.11.17

Felhívás gyerekeknek és diákoknak karácsonyi rajzok készítésére épületvetítéshez