hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön

2021.10.12

November elejétől kezdi meg tevékenységét az Ifjúsági Iroda Sepsiszentgyörgyön, amelynek célja, hogy megkönnyítse a fiatalok és a városvezetés közötti párbeszédet, továbbá, hogy támogatást nyújtson a fiatalok számára az önkormányzat által kidolgozott különböző programokhoz való hozzáférésben. Az Ifjúsági Iroda az önkormányzat olyan alegysége, ahol csoportosítják, feldolgozzák és kommunikálják az ifjúsággal, lakhatással, sporttal és kultúrával kapcsolatos információkat úgy, hogy azok könnyen érthetőek és hozzáférhetőek legyenek főként a város fiataljainak, továbbá helyet ad találkozásoknak és különböző rendezvényeknek, programok lebonyolításának.

Létrehozunk egy olyan helyet, ahová a város fiataljai elmehetnek, hogy segítséget kapjanak az adminisztratív problémáikkal kapcsolatban. Az Ifjúsági Iroda lesz a kapocs az önkormányzat és a fiatalok között. Egy olyan hálózatot biztosítunk majd a fiatalok számára, ahol kommunikálni tudnak velünk és egymással. Információkat kapnak majd a különböző lehetőségekről, programokról, szakmai gyakorlatokról, valamint a helyi hírekről, mindezt könnyen elérhető és érthető formában”– ismertette Vargha Fruzsina alpolgármester.

Az Ifjúsági Iroda a Kőrösi Csoma Sándor utcában, a Martinovics Ignác utca sarkán, a Művész Mozival szemben lévő épületben kap helyet, ahol találkozására és közös munkára is lesz lehetőség. Az iroda jelenleg két alkalmazottal kezdi meg munkáját, a csapat egy harmadik taggal bővül, az erre vonatkozó álláslehetőséget IDE kattintva lehet megtekinteni. 

A nyitórendezvényre október 29-én kerül sor 16:00 órai kezdettel, a hatályos járványügyi szabályoknak megfelelően, és négy órán át különböző tevékenységeket kínál a résztvevő fiataloknak, hogy megismerkedjenek az iroda tevékenységeivel és találkozzanak a munkatársaival. A rendezvény részletes programját a jövő héten ismertetik a szervezők. 

Legyél TE a rendezvény videósa!

A szervezők lehetőséget biztosítanak a fiatalok számára, hogy megmutassák a tehetségüket! Ezért olyan lelkes, fotózni és videózni tudó fiatal önkéntest keresnek, aki megörökíti a nyitórendezvény pillanatait és vállalja, hogy videót készít a nyersanyagból. Az érdeklődők október 22-ig küldhetnek egy válogatást az eddig megvalósított legjobb felvételeikből a krista.salagean@sepsi.ro címre, a szervezők pedig felveszik a kapcsolatot az együttműködés céljából. A rendezvényről készült videót közzéteszik az önkormányzat különböző közösségi felületein, így lehetőséget biztosítva a készítőjének a bemutatkozásra és a munkájának népszerűsítésére.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.