hu
 
Szombat, 2024. Február 24.

Idén is lehet jelentkezni a román-magyar nyelvtanulási programra

2024.02.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 840 lej összegű támogatást nyújt azoknak a 18 év fölötti személyeknek, akik románul vagy magyarul szeretnének tanulni és sikeresen részt vesznek a nyelvtanulási programon. A képzésre február 22-ig lehet jelentkezni.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2024-ben is meghirdeti a román-magyar nyelvtanulási programot, amelyre hétfőtől, február 12-től jelentkezhetnek a iratcsomók benyújtásával az érdeklődők. 

Az Önkormányzat a nyelvtanulási programot a Babeș-Bolyai Tudományegyetem közösen bonyolítja le. A résztvevőknek 1200 lejes jelentkezési díjat szükséges kifizetniük, az összeget nem egyszerre, hanem három egyenlő részletben kell átutalniuk a következő hat hónapban. A tanfolyam sikeres elvégzése után a teljes összeg 70 százalékát, azaz 840 lejt visszaigényelhetnek, ezt kizárólag a tanfolyam elvégzését igazoló okirat felmutatásával tehetik meg. 

A tanfolyam február 27-től június végéig tart és heti 6-7 óra tevékenységet foglal magába. A teljes időtartama 120 óra, ebből 100 óra online, a  ZOOM platformon keresztül (80 óra tanagyag leadása, 20 óra a házi feladatok ellenőrzésére) és 20 óra pedig fizikai jelenléttel zajlik. A programon minden olyan 18 év fölötti személy részt vehet, aki sepsiszentgyörgyi lakcímmel rendelkezik. A jelentkezők nem részesülhetnek hasonló, országos program támogatásában és nem lehet tartozásuk a helyi költségvetés irányába.

A jelentkezési iratcsomónak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  • kitöltött kérés
  • személyi igazolvány másolata
  • legmagasabb végzettséget igazoló okirat
  • bankszámla kivonat (a támogatás összegének utalásához)
  • a nyelvtanfolyam sikeres elvégzését igazoló okirat (ezt a tanfolyam elvégzése után, a támogatás igénylése esetén szükséges leadni)

A 840 lejes támogatást az igénylést követő 30 napon belül kapja meg a kérelmező.

Az érdeklődöknek a szükséges dokumentumokat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ifjúsági Irodájában, a Kőrösi Csoma Sándor utca 5. szám alatt kell leadniuk. A kérés a Polgármesteri Hivatal honlapjáról tölthető le ITT vagy személyesen igényelhető az Ifjúsági Irodában. Az iratcsomók leadásának határideje február 22. A jelentkezési iratcsomók elbírálásának eredményeit február 26-án teszik közzé. 

Bővebb felvilágosítást a 0787588012-es telefonszámon, vagy a zsolt.balogh@sepsi.ro címen igényelhetnek az érdeklődök.

Edzőnek lenni hivatás
2024.02.22

A Királypingvinek Sportegyesülettel közösen működtetett Bevezetés a sportba programunknak köszönhetően  a gyerekek negyedikes korukig megismerkednek a különböző labdajátékok alapjaival, megtanulnak korcsolyázni és úszni. Interjúsorozatunk hatodik részében Bordás Noémi-Ágota kosárlabdaedzővel beszélgettünk.  

Tegye szebbé Ön is a lakónegyedi zöldövezetét!
2024.02.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatától 3 000 lej értékben lehet javakat igényelni

31. Szent György Napok  – mindannyiunk ünnepe
2024.02.14

Kézműves vásárral és gyermekvárossal, ifjúsági bázissal és utcazene fesztivállal, gazdag lacikonyha és street-food kínálattal, tombolával és tűzijátékkal, összesen mintegy 150 programmal készülnek a szervezők a 31. Szent György Napokra, amelyre április 23. és 28. között kerül sor.

Rongálás esetén forduljanak a Helyi Rendőrséghez
2024.02.14

Helyi határozat értelmében a szemetet tilos kiszedni a hulladéktárolóból, ezt 300–1000 lejig terjedő bírsággal büntetik, a hulladéktárolók rongálásáért 150-300 lejes büntetést szabnak ki.

Mutasd meg tehetséged és lépj fel a csoportoddal a Közösségi Színpadon!
2024.02.13

A 31. Szent György Napok idén is ingyenes fellépési lehetőséget kínál helyi iskoláknak, óvodáknak, különféle ifjúsági csoportok és együttesek számára a Közösségi Színpadon április 26-28. között.