hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Hivatalos Sepsiszentgyörgy zászlaja

2021.07.01

A héten hivatalosította a kormány Sepsiszentgyörgy városzászlaját, a határozat még nem jelent meg a hivatalos közlönyben. A zászló csak ezt követően kerül ki majd a Polgármesteri Hivatal és a további intézmények homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 2010. január 28-án fogadta el azt a határozatot, amelyben eldöntötték, hogy a jelenlegi zászló lesz a város szimbóluma. Sok évnyi pereskedést követően 2014 a Brassói Táblabíróság kimondta, hogy nem engedélyezett ennek a szimbólumnak a használata. 2015-ben a parlamentben elfogadtak egy olyan jogszabályt, amelyben arról döntöttek, hogy a települések saját zászlóval rendelkezhetnek.

,,Ekkor újabb tanácshatározatot fogadtunk el, amelyet el is küldtünk a fejlesztési minisztériumba, ott azonban nem foglalkoztak a kérdéssel, egészen az idei év januárjáig, amikor Cseke Attila fejlesztési miniszter idézőjelesen kihúzta a dokumentációt a fiókból és elfogadták a határozatot. Ezúton is köszönöm a miniszter úrnak és Kelemen Hunor elnök úrnak, hogy elővették a témát. Ebből is látszik, hogy nem elég csak a jogszabály, kell az akarat is. Akarat pedig akkor van, ha jelenlét van. Ezért köszönöm mindazoknak is, akik decemberben részt vettek a választásokon és az RMDSZ-re szavaztak, hiszen így fél év elteltével már látható eredményei vannak a jelenlétnek.” - mondta el Antal Árpád-András polgármester.

Sepsiszentgyörgy zászlaja arany és kék sávos, közepén a település címerét ábrázolja. A település címere pajzs alakú, rajta kék mezőben a vár és a templom, felette arany Nap és ezüst Hold. A vár előtt három zöld mező, rajta a település védőszentje és névadója, a lovon ülő Szent György és a sárkány látható.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.