hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 19 projektet nyújtott be az Országos Befektetési Társasághoz

2020.09.23

A projektek közt többek között szerepel jégcsarnok, uszoda létesítése és a Kisstadion munkálatainak a befejezése is

Szeptember 22-én, kedden Manuela Pătrăşcoiu, az Országos Befektetési Társaság igazgatója érkezett Kovászna megyébe, ahol a helyi elöljárók kíséretében Sepsiszentgyörgyre, Kézdivásárhelyre és Kovásznára is ellátogatott.

Kovászna megyéből negyven projektet nyújtottak be az Országos Befektetési Társasághoz (CNI), számoltak be a háromszéki elöljárók keddi sajtótájékoztatójukon. Mint elhangzott, az Országos Befektetési Társaság jogszabályi kerete változott, az oktatási, sport és egészségügyi létesítmények mellett útépítést és műemlékek felújítását is finanszírozzák.


Fotó: Kristó-Gothárd Hunor


Az elmúlt évek egyik legnagyobb közberuházása volt a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna, amelyet az Országos Befektetési Társaságon keresztül építettek. A helyszínen tartott terepszemlén elhangzott, Kovászna Megye Tanácsa átadta a területet a befektetési társaságnak, ahová az új tüdőkórházat építik Sepsiszentgyörgyön. „Húszmillió lejes beruházásról van szó, a legutóbbi tanácshatározaton a terület átadásáról döntöttünk, az Országos Befektetési Társaság veszi innentől át a beruházást teljes levezénylését. Mindezek mellett összesen negyven projektet nyújtottunk be befektetési társasághoz, többek között az oltszemi Mikó-kastély restaurálására, a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtár felújításának befejezésére vonatkozó terveinkre kértünk innen támogatást” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki beszámolt arról, hogy a helyi önkormányzatok is nyújtottak be finanszírozásra kérést, többek között Kézdivásárhelyen úszómedencét, Baróton multifunkcionális sportcsarnokot, Kovásznán labdarúgó stadiont is magába foglaló sportkomplexumot szeretnének építeni.


Fotó: Kristó-Gothárd Hunor


Az elmúlt években három sportlétesítményt építettünk közösen, két kisebb sportcsarnokot és a Sepsi Arénát, jelen pillanatban 19 kérésünk van az Országos Befektetési Társaságnál és én bízom benne, hogy legalább felét a következő években sikerül majd megvalósítani. A tervek közül a három legfontosabbat említeném meg: egy tanuszoda és egy jégcsarnok építését, illetve a kisstadion befejezését” – ismertette Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, aki körbevezette az Arénában a befektetési társaság vezetőjét.

Az Országos Befektetési Társaság 2002 óta mintegy kétezer beruházást fejezett be, jelenleg 500 helyszínen zajlik építkezés, mintegy 900 millió lej értékben.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.