hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 5,2 millió lejjel támogatja az oktatási intézményeket az új tanévben

2020.09.01

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa jóváhagyta azt a határozattervezetet, amely támogatja hordozható számítógépek vásárlását pedagógusok részére személyenként legfeljebb 1500 lejjel, diákoknak szánt tabletek, egyszemélyes padok, valamint fertőtlenítőszerek beszerzését.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa augusztus 31-én hagyta jóvá azt a helyi költségvetés módosításáról szóló határozattervezetet, amely szerint 5,2 millió lejjel támogatják a tanulókat és a pedagógusokat a szeptember 14-én kezdődő új iskolai tanévben.

Ebből az összegből 4,03 millió lejt az oktatási intézményeknek utalnak, tabletek, online oktatási platformok beszerzésére, valamint fertőtlenítőszerek és egyszemélyes padok vásárlására.

A fennmaradó 1,2 millió lejjel a pedagógusok hordozható számítógép vásárlását támogatják személyenként legfeljebb 1500 lejjel. A támogatásra jogosultak azok a tanítók és tanárok, akik Sepsiszentgyörgy bármely tanügyi intézményében elemi osztályban, gimnáziumban vagy líceumban tanítanak. Amennyiben a vásárolt számítógép ára meghaladja az 1500 lejt, a különbözetet saját forrásból fedezi a pedagógus.

„Minden oktató maga döntheti el, hogy milyen számítógépet szeretne vásárolni. Amennyiben az igénylések száma meg fogja haladni a keretösszeget, akkor kiegészítjük a költségvetést, nem szeretném, ha egy versengés indulna a pedagógusok között, azt szeretném, hogy mindenkinek, aki igényt tart rá jusson számítógép”–  hangsúlyozta Antal Árpád polgármester.

Ahhoz, hogy egy pedagógus részesülhessen az anyagi támogatásban a 2020-2021-es tanévben aktívnak kell lennie, sepsiszentgyörgyi oktatási intézményben kell tanítania, az elmúlt 5 évben pedig országos szinten nem részesülhetett hasonló támogatásban.
A program szabályzata értelmében a címzetes pedagógusok előnyt élveznek. Amennyiben a leadott kérések száma meghaladja a keretösszeget, a kérések leadási sorrendjében ítélik oda a támogatást.

A kérelmek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának oldaláról (INNEN) tölthetőek le és a személyi igazolvány másolatával együtt szeptember 21-ig nyújthatóak be Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában.

Ami az iskolakezdést illeti, a polgármester kéri a lakosságot, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat az elkövetkező időszakban is. „Figyeljünk oda, vigyázzunk, tulajdonképpen rajtunk múlik az, hogy gyermekeink fognak iskolába menni vagy nem szeptember 14-én. Tőlünk is függ, hogy a zöld forgatókönyv marad-e továbbra is érvényben. Azt gondolom, mindannyiunk érdeke, hogy szeptember 14-én a gyermekeink megkezdjék az iskolát, az oktatás a lehető legtermészetesebb módon történjen, a diákoknak és pedagógusoknak pedig tudjuk megteremteni azokat a feltételeket, amelyek keretében biztonságban érezhetik magukat” – tette hozzá az elöljáró.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.