hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Gát a Debren patakon és szabadidős létesítmények az Olt folyó partján

2020.08.20

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több beruházás megvalósítását is tervezi a Debren patak és az Olt folyó mentén.

Augusztus 18-án Sepsiszentgyörgyön közös találkozón vettek részt Antal Árpád-András polgármester, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, Kovács Ödön megyemenedzser, Ioan Ilaș, a Kovászna Megyei Vízgazdálkodási Hivatal igazgatója és a Râmnicu Vâlcea-i központú Olt Vízügyi Igazgatóság vezetősége.

A közösen folytatott tárgyalások eredményeképpen, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Debren patakot, valamint az Olt folyó és a töltés közötti területet érintő beruházásokat tervez megvalósítani - mutatott rá Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere sajtótájékoztató keretében. Az említett terület az Olt Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozik.

Az elkövetkezendő hetekben már elkezdődik a Debren patak medrének egy nagyobb ívű takarítási munkálata. A közeljövőben az Önkormányzat gát építését is tervezi a Debren patak mentén, ami megvédené a várost a Sugásfürdő felől érkező esetleges nagyobb vízmennyiségtől.

Az Olt folyó és a partján található töltés közötti területen az Önkormányzat egy régi álmát szeretné megvalósítani, így az Oltmező utcával és a Gyöngyvirág utcával párhuzamos területeken szabadidős tevékenységekre és kikapcsolódásra alkalmas létesítményeket építene.

Az említett terület a jövőben is az Olt Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá fog tartozni, de egy partnerségi szerződés megkötésével és Európai Uniós források segítségével lehetőség nyílik a terület rendezésére és kihasználására.

Egy ilyen projekt megvalósítása hatalmas lehetőség a város számára. Ezek a területek távolabb esnek a városközponttól, ahol vannak már létesítmények, amelyek a kikapcsolódást szolgálják, így az itt élő lakóknak is rendelkezésükre áll majd egy nagyon értékes kikapcsolódási, szórakozási infrastruktúra. A megvalósítás egy több éves, hosszú folyamat, számos tanulmányra lesz szükség, hogy olyan terveket valósítsunk meg, amelyeket a jogszabályok és a szabályozások is lehetővé tesznek a szóban forgó árterületen.” - mondta el Antal Árpád András polgármester.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy jelen pillanatban már zajlanak a közbeszerzési procedúrák az Állomás negyedi tó körüli földterület átalakítására és felújítására vonatkozóan. A helyszínen, a tó mellett, egy 29 500 négyzetméteres zöldövezet kerül kialakításra, ahol sétányok, futópálya, kerékpározásra alkalmas utak és sportpálya is helyet kap.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.