hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Látássérültek segítése céljából szereltek tapintható burkolati jeleket a sepsiszentgyörgyi gyalogátkelőhelyekhez

2020.08.05

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Városgazdálkodási Igazgatósága befejezte a látássérültek segítését hivatott tapintható burkolati jelek elhelyezését a városközpont több gyalogátkelőhelyéhez.

A burkolati jelek a látássérült személyek számára jelentenek segítséget, mivel figyelmeztetik őket a gyalogátkelőhelyek jelenlétéről.

Tapintható burkolati jelek találhatóak a Gróf Mikó Imre utcában (a jelzőlámpáknál), az 1918. december 1. utcában (a Transilvania Bank, a Sugás Vendéglő és a Polgármesteri Hivatal előtt), a Csiki utcában (a Dona gyógyszertár előtt), a Váradi József utcában (a Kónya Ádám Művelődési Központ előtt), a Szabadság utcában (Amigo üzlet előtt) és a Kőrösi Csoma Sándor utcában (a Design Bank jövőbeli székháza előtt).

A Grigore Bălan sugárút és az 1918. december 1. utca kereszteződésénél található gyalogátkelőhelyeknél még a tavaly elhelyezték a tapintható burkolati jeleket.

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.