hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A méhek védelme érdekében két időpontban kerül sor szúnyogirtásra

2020.07.24

A nem megfelelő időjárási körülmények miatt korábban elhalasztott szúnyogirtásra július 27-én és 28-án kerül sor Sepsiszentgyörgyön.

A méhtartó gazdák kérésére a hétfő esti, repülőből való permetezési akcióra 8 óra után kerül sor és egészen naplementéig tart. A későbbi kezdés miatt egy második időpontban is szükség lesz a permetezésre, ez kedden reggel 6 és 8 óra között történik.

A földi permetezésre hétfőn este kerül sor a parkokban és a patakmedrekben.

A vegyszer megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről és nem jelent veszélyt az emberi és állati egészségre. Részletek ITT.

A második permetezés az első permetezéstől számított 10-14 napon belül zajlik az időjárási körülményektől függően, az időpontről az önkormányzat értesíteni fogja a lakosságot.

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.