hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Betűoázis készül Sepsiszentgyörgy Főterén. Nyári ruhában a #SEPSI

2020.07.17

A sepsiszentgyörgyiek megszokhatták, hogy az önkormányzat minden évszakban kreatív köztéri installációkkal örvendezteti meg a lakókat. Míg télen a tandemkerékpár hajtásával tekerhettek fényt a városközpontba és a gyerekek a betlehemi mesevárosban barangolhattak, addig nyáron a főtéri napernyőkkel ellátott homokos játszópart és a három alkalommal is megújuló virágos fotókeret tette izgalmasabbá a hétköznapokat. Idén tavasszal a Sepsiszentgyörgy főtere a #SEPSI fehér színű óriásbetű installációval gazdagodott a kicsik és nagyok örömére.

Mivel javában zajlik a nyár, az önkormányzat megrendelte a #SEPSI nyári díszítését, az óriásbetűk köré pedig igazi oázis létesül napernyővel, kaktuszokkal, egzotikus növényekkel és sok sok tengerparti kagylóval.

A tengerparti nyaralások hangulatát megidéző betűinstalláció díszítését ugyanaz a csapat álmodta meg és készíti el az elkövetkező napokban, amelyik korábban a virágos fotókereteket készítette. A virágkompozíció ezúttal is Bedő Rita, Jénáki Emese (Florapost), Knop Ildikó és Orbán-Kovács Kinga (Pure Deco) helyi virágkötők munkáját dicséri.

Szeretnénk, hogy minél hosszabb ideig tartson a nyár, a jó idő, és az installáció, ezért kérjük óvatosan fotózzák „főtéri nyaralásukat”, különös figyelmet szentelve a gyerekek és a növények épségének megóvására.

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.