hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Hamarosan a Dália utcai ingatlanba költözik a Szociális Támogatási Igazgatóság egy része

2020.07.16

Az évek óta üresen álló ingatlan felújítási munkálatai a végéhez közelednek.
 
A Szociális Támogatási Igazgatóság Erege utcai székhelye nemcsak szűknek bizonyul, hanem a mozgássérült személyek számára sem tud megfelelő bejárást biztosítani. Mivel hamarosan befejeződnek az évek óta üresen álló, Dália utcai ingatlan felújításának munkálatai, a felmerülő problémát az Igazgatóság tevékenységének kettéosztásával igyekeznek megoldani.

Az Erege utcai székházban maradnak a szociális, állami juttatásokkal foglalkozó osztályok, a Dália utcai ingatlanba intézhetik majd a fogyatékkal élő személyek és a kismamák az ügyeiket. Az egykori óvoda helyén, a tömbház földszintjén a bejárat úgy lett kialakítva, hogy a mozgásukban korlátozott személyek számára is hozzáférhető legyen.

A Dália utcai ingatlanban teljes felújítás történik, új irodákat hoznak létre, ablakokat, ajtókat cserélnek, valamint újjáépítik a fűtésrendszert és a villanyhálózatot is. Az ingatlan 290 négyzetméter alapfelületen fekszik és a teljes felújítási munkálatai 735 269 lejbe kerültek.

A felújtási munkálatok befejezése 2020-as év végére várható, a tevékenységek elosztása gyorsabb ügyintézést eredményezhet egy barátságosabb légkörben.
 

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.