hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön

2020.07.10

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata értesíti a lakókat, hogy július 16-án, csütörtökön szúnyogirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgy területén.

Július 16-án, csütörtökön este 18:00 és 24:00 óra között repülőgépből permeteznek a város egész területén és földi permetezéses módszerrel is irtják a szúnyogokat a patakmedrekben és parkokban.

A permetezés során CYMINA PLUS típusú vegyszert használnak, melynek Hipermetrin nevű hatóanyaga mérgező a méhekre. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a méhtartó gazdák figyelmét, hogy ebben az időszakban ne engedjék ki méheiket.

A vegyszer megfelelő tanusítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről és nem jelent veszélyt az emberi és állati egészségre.

A második permetezésre az első permetezéstől számított 10-14 napon belül kerül sor az időjárási körülményektől függően, az időpontről az önkormányzat értesíteni fogja a lakosságot. 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.