hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A sepsiszentgyörgyi lakosok több mint háromnegyede befizette a helyi adóját

2020.07.08

A Közpénzügyi Igazgatóság kimutatásai szerint, június 30-ig a sepsiszentgyörgyi lakosok több mint 75 százaléka befizette az egész éves terület és épület utáni adóját. A lakók több mint 62 százaléka pedig a gépjármű utáni adóját is befizette.

A pontos számokat tekintve, a természetes személyek az épületek után befizetendő adók 76,21 százalékát, a területek utáni adók 77,31 százalékát, valamint a járművek után fizetendő összegek 62,38 százalékát fizették be.

A jogi személyek esetében, a kimutatás szerint az épületek utáni adók 63,14 százaléka, a területek utáni adók 60,22 százaléka, míg a járművek utáni adók 58,62 százaléka lett befizetve.

Az épület-, terület- és szállítóeszközök utáni adók és illetékek kifizetésének határidejét az első félévre június 30-ra hosszabbították meg a koronavírus-járvány miatt. Mindazok, akik eddig a dátumig kifizeték az egész éves adójukat 9 százalékos kedvezményben részesültek.

A második félévi adók és illetékek kifizetésének határideje szeptember 30.

A jelenlegi adótörvénykönyv értelmében a határidő lejártáig be nem fizetett adók és illetékek
értékéhez késedelmi kamatot számolnak. A határidő lejárta után, a befizetendő összeg értéke havonta 1 százalékkal növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.

Az idei évtõl a www.ghiseul.ro felület a jogi személyek részére is elérhető. Az online felületen az adók, illetékek és büntetések konzultálása és befizetése lehetséges.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.