hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Idén újra indul a Virágos Sepsiszentgyörgy, városunk zöldövezeti szépségversenye

2020.06.23

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata második alkalommal hirdeti meg a Virágos Sepsiszentgyörgy elnevezésű zöldövezeti szépségversenyét. A verseny második kiadása számos meglepetést tartogat, idén ugyanis nemcsak a lakónegyedi zöldövezeteket díjazzák, hanem keresik Sepsiszentgyörgy legszebb erkélyét és kapu elejét is.

A versenyre a benevező személy/személyek pontos nevének, telefonszámának és lakcímének megjelölésével, illetve legkevesebb 3 nagy felbontású fotó beküldésével lehet jelentkezni kizárólag a varosimazs@sepsi.ro címen július 24-ig.

 

Pályázhatnak azok a lakók, illetve lakónegyedi társulások, akik egy lépcsőházhoz tartozó zöldövezetet gondoznak, a legszebb erkély és a kapu eleje kategóriában pedig azok, akik Sepsiszentgyörgy, Szépmező, Kilyén vagy Szotyor területén tömbházban vagy kertes házban laknak.

Idén is értékes nyeremények várnak a kertészkedni szerető lakókra, a lakónegyedi zöldövezet kategória fődíja egy 18 000 lej értékű 12 férőhelyes zárható kerékpártároló és egy, a lépcsőházra kifüggesztett plakett az elnyert titulusról. Akik ebben a kategóriában szállnak versenybe, azok ingyenesen vehetnek részt az önkormányzat 2021-es zöldövezetszépítési programjában, vagyis a 2021-ben igényelendő javak (cserjék, bokrok, élő sövény, virágok, termőföld, kerítések valamint padok) önrészét nem kell kifizetni, ez egy 1500 lejes pályázat esetében 300 lej megtakarítást jelent.

A legszebb erkély és legszebb kapu eleje kategóriákban értékes dísznövényekért lehet versenybe szállni. A Dália Virágüzlet felajánlásával mindkét kategória első három díjazottja 500, 300, illetve 100 lej értékű utalványban részesül, melyet 2021 tavaszáig vásárolhat le a Dália Kertcentrumban.

Az önkormányzat mindhárom kategóriában személyre szabott szolgáltatáscsomaggal díjazza az első három helyezettet, melyet a város kulturális- és szabadidős létesítményeiben lehet majd felhasználni.

Az első zöldövezetszépítési versenyt az önkormányzat 2019 tavaszán indította el A mi városunk, a mi felelősségünk! jelmondattal, melyre 18 lakónegyedi zöldövezetet neveztek be, a fődíjat pedig az Otthon sétány egyik lépcsőházához tartozó zöldövezet gondozói vehették át.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.