hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A sepsiszentgyörgyi óvodák és bölcsödék nyitvatartása a nyári vakáció ideje alatt

2020.06.19

Június 22-től, hétfőtől újra kinyitnak az óvodák és a bölcsődék Sepsiszentgyörgyön. A legkisebbeket a nyári vakáció ideje alatt a Kós Károly utcai, az Ady Endre Általános Iskolához és a Gödri Ferenc Általános iskolához tartozó bölcsődékben fogadják, mindhárom intézmény augusztus végéig tart nyitva. Az óvodák az alábbiakban felsorolt program szerint fogadják a gyermekeket.

A Napsugár Napköziotthonos Óvoda és az Árvácska Napköziotthonos Óvoda szintén augusztus végéig lesznek nyitva, beleértve a júniusi és júliusi hónapokat is, a  Hófehérke Napköziotthonos Óvoda pedig júniusban és júliusban várja a kicsiket. A Gulliver Napköziotthonos Óvoda, a Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és a Pinocchio Napköziotthonos Óvoda júliusban lesznek nyitva, a Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda és a Csipike Napköziotthonos Óvoda pedig az augusztusi hónap során.

Az intézményekben a helyek száma korlátozott, ezért azok a gyerekek élveznek előnyt, akik esetében mindkét szülő dolgozik és a nagyszülők nem tudnak vigyázni a gyerekekre. Abban az esetben, ha nincs nyitva az az óvoda, ahová a gyerek be van íratva, a szülők kérvényezhetik, hogy másik intézménybe vihessék a gyermeküket.

Mint arról már korábban beszámoltunk, minden intézményben egészségügyi szűrés zajlik majd, rendszeresen fertőtlenítik a felületeket és a játékokat, továbbá betartanak minden, a hatóságok által megszabott intézkedést a gyermekek és az alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében. A szülők lázas vagy beteg gyermeket nem vihetnek a bölcsődébe vagy óvodába, illetve a gyerekek nem vihetnek magukkal játékot otthonról.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.