hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

A sepsiszentgyörgyi székhellyel rendelkező cégek igényelhetik a de minimis támogatást

2020.06.19

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával partnerségben ebben az évben is meghirdette a sepsiszentgyörgyi székhelyű kis- és középvállalkozásoknak szóló de minimis támogatást. Idéntől bővült a program, így majdnem minden típusú költség elszámolható.

A program lehetőséget nyújt a sepsiszentgyörgyi székhelyű (beleértve azokat a vállalkozásokat is, amelyeket az 1/2005-ös Törvény alapján létesítettek) vállalkozások számára, hogy a 2020-as évre befizetett ingatlanadók bizonyos hányadát visszaigényeljék. Az ingatlanadók visszafizetése de minimis támogatás formájában történik, melyet az önkormányzat biztosít a benyújtott és elszámolható pályázatok alapján.
A programot 6 éve indították el, azonban még mindig léteznek vállalkozások, amelyek nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Idéntől, a kis- és középvállalkozók javaslatára bizonyos kiegészítések történtek, ami a programban elszámolható összeget illeti, így majdnem minden típusú költség elszámolható, amit a vállalkozás érdekében eszközöltek.

A módosítások egyike azokat a vállalkozásokat érinti, melyek fogyatékkal élőket foglalkoztatnak, azok ugyanis ezentúl elszámolhatják ezeknek a személyeknek a tömegközlekedési bérleteit. Az elszámolható költségek listája az irodai fogyó eszközökkel és a biztonsági megfigyelő rendszerekkel is bővült.

Szintén a vállalkozók kérésére bevezették a védjegyek és szabadalmak védelmének költségvisszatérítési lehetőségét, és ugyanakkor tisztáztak a kölcsönökkel kapcsolatos kamatok rendezését, abban az értelemben, hogy kizárólag a bankokkal vagy a nem banki jellegű pénzügyi intézményekkel kötött szerződések esetén számolhatóak el.

A finanszírozási kérelmeket 2020. október 23., 14:30 óráig lehet benyújtani a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 17. szám). A program második részében a vállalkozó a projektben elszámolható költségek függvényében kell a beszerzéseket lebonyolítsa, az önkormányzat pedig visszatéríti a költségeket, miután azok kifizetését bizonyítja.

A szükséges dokumentumokról és a kitöltési útmutatóról bővebb információk a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján találhatóak.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala ugyanakkor két új de minimis típusú támogatást is előkészít a helyi vállalkozásoknak, egyiket a koronavírus-járvány által érintetteknek, másikat pedig azok részére, akik az Ipari Parkban bérelnek majd területet.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.