hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Nemzetközi rajz-, fotó- és mesepályázatot hirdet Sepsiszentgyörgy testvértelepülése, Kiskunhalas Önkormányzata és a Zöld-híd Egyesület

2020.06.12

Nemzetközi rajz-, fotó- és mesepályázatot hirdet Sepsiszentgyörgy testvértelepülése, Kiskunhalas Önkormányzata és a Zöld-híd Egyesület. A pályázat a kiskunhalasi és a testvérvárosi lakosok részére szól. Célja a testvérvárosi kapcsolatok erősítése mellett a lehetőségérzék fejlesztése, továbbá felhívni a fontosságot a lelki környezetre való odafigyelésre.

A pályázat témája a játék és játékosság a természetben, három műfajban is lehet pályázni: mese, rajz és fotó. A szervezők a pályázókat több kategóriába sorolja az életkoruk szerint: 5-7 éves, 8-12 éves, 13-18 éves és 19 év feletti kategóriába. Minden kategóriában egy-egy pályamunkával indulhatnak a pályázók. 

A pályamunkák beérkezésének határideje 2020. június 21., az eredményhirdetésre és a kiállításra szeptemberben kerül sor Kiskunhalason, a 41. Szüreti fesztivál keretében.

Az első három helyezett (és a különdíjas) tárgyjutalomban és oklevélben részesül, a díjazott alkotók megjelenési lehetőséget kapnak a 2020- as kiskunhalasi szüreti fesztivál idején a pályázati kiállításon, valamint a nyertes és díjazott rajzokból, fotókból 2021-es falinaptár készül.

A terjedelemre, technikai követelményekre és a címre vonatkozóan, ahová a pályázatokat küldeni lehet, IDE kattintva találnak részletese információkat az érdeklődők.

További információk telefonon illetve e-mailben kérhetők, az alábbi elérhetőségeken:
Telefonon:
•    +36 70-6587-704 – Mongyi Marianna, a Zöld-híd Egyesület elnöke
•    +36 77-523-152 – Juhász Gábor, közművelődési és partnervárosi referens

Emailben:
•    muvoszt@kiskunhalas.hu
•    juhasz.g@kiskunhalas.hu
•    zold.kiskunhalas2020@gmail.com
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.