hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

122 élelmiszercsomagot vittek házhoz az önkéntesek a járvány ideje alatt

2020.06.12

A márciusban bevezetett szükségállapot után, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának kezdeményezésére, összefogtak a városban működő civil szervezetek, hogy a bevezetett szigorú korlátozások ideje alatt segíteni tudják az időseket.

A létrehozott program célja, hogy a helyi vállalkozásokkal közösen segíteni tudják a legveszélyeztetettebb kategóriába sorolható személyeket, ezért alapélelmiszereket és higiéniai termékeket tartalmazó csomagokat szállítottak házhoz, így az idős embereknek nem kellett elhagyniuk az otthonaikat.

A kijárási korlátozások megszüntetése után számottevően csökkent a kérések száma, ennek eredményeképpen felfüggesztik a csomagok házhoz szállítását a jövő héttől kezdődően.

Mindeddig összesen 122 csomagot szállítottak házhoz a program keretében az önkéntesek a megye három településén: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Kovásznán.

Összesen 60, jól felkészített önkéntes vett részt a programban, akik betartották a kötelező előírásokat, maszkot és kesztyűt viseltek, valamint a terepen 3 fős csoportokban dolgoztak. A program zökkenőmentesen zajlott és elmondható, hogy senki nem fertőződött meg az új koronavírussal.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata köszönetét fejezi ki a Kovászna Megyei Vöröskeresztnek a program koordinálásában betöltött szerepéért, valamint a további öt civil szervezet munkatársainak és önkénteseinek, akik részt vettek a segítségnyújtásban: a Romániai Máltai Szeretetszolgálatnak, a Diakónia Keresztyén Alapítványnak, a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezetének, a Gyulafehérvári Caritasnak és a sepsiszentgyörgyi evangélikus egyházközség tagjainak.


Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.