hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Kezdődnek a Design Bank építkezési munkálatai

2020.05.14

Innovációs és startup központ létesül a Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székházában

Nemrég fejeződött be a közbeszerzési eljárás és legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot a Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székházának a korszerűsítésére. Ez az épület fog teret adni a Design Bank projektnek, melynek köszönhetően a felújított székház új rendeltetést kap.

„Egy olyan közösségi teret kívánunk létrehozni, ahol fiatalok, fiatalon gondolkodók és kreatív emberek alkotni, dolgozni és találkozni tudnak, amikor majd lehet. A Design Bank projekt az IT Plusz Klaszterrel való együttműködésből jött létre és az az elképzelés, hogy olyanok működtessék, akik értenek hozzá” – nyilatkozta Antal Árpád polgármester egy virtuális sajtókonferencián.

Legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot, a kialakított teret pedig optimista forgatókönyv szerint jövő év végén adják majd át.

A munkálatok befejezési határideje a munkakezdési parancs kiadásától számítva 2 év, a projekt kivitelezésének összértéke pedig közel 6,3 millió lej.

A Design Bank az épület két szintjén fog elhelyezkedni, a földszinten és az első emeleten, ahol informális tereket alakítanak ki, ezek alkalmasak lesznek munkavégzésre, de kiadó irodákat is biztosítanak majd a szakmában érdekelt cégeknek. Továbbá konferenciatermek, kávézó és egyéb kreatív térrendezés segíti majd a fiatalok innovatív ötleteinek a megvalósítását.

A Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székháza 6 évvel ezelőtt került át állami tulajdonból az önkormányzat tulajdonába. Az épület a projekt keretében teljesen újragondolták, a szocialista építészeti stílus utolsó relikviája a felújítás után a kortárs irányzatoknak megfelelő alakot ölt majd.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.