hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

76 jelentkező Sepsiszentgyörgy zöldövezetszépítési programjára

2020.05.12

A lakók a tömbházak körüli zöldövezetek szépítési programjára április végéig jelentkezhettek. Április 30-ig 76 kérelem érkezett be, amelyeket a Városgazdálkodási Igazgatóság elemez és bírál el az elkövetkező időszakban.


A program keretében a következőket kérték: különböző palánták, cserjék, virágok, sövény, gyep, kerítések vagy padok, amelyek teljes értéke legfeljebb 1500 lej/tömbház.


A kért termékek összértékének 80%-át a helyi költségvetésből fedezik, a fennmaradó 20%-ot pedig a lakószövetségek biztosítják. Eképpen egy teljes kérelemhez, amely 1500 lej, az önkormányzat nyújt 1200 lejt, a lakószövetségeknek pedig csak 300 lejt kell fizetniük.


A program célja, hogy a tömbházak körüli zöld területeket szebbé és rendezettebbé tegye, ezáltal segítve a város összképének javítását.


A pályázatokat a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Igazgatósága hagyja jóvá, a kérések benyújtásának sorrendjében. A saját hozzájárulást a kérelem jóváhagyása után kell kifizetni banki átutalással a RO80TREZ25624740220XXXXX számlaszámra.
A kérvényezett termékeket hétköznap 9 és 11 óra között lehet átvenni az önkormányzat által a jóváhagyási dokumentumban

meghatározott időpontban. A jóváhagyás  igazolását a kérelem benyújtásának formájától függően postai úton vagy e-mailben fogják kiküldeni. További információk a 0267 314 173-as telefonszámon igényelhetőek. (Karácsony József Attila).


A kérelmező felelős a növények gondozásáért, az ültetési szabályok és a határidők betartását az önkormányzat ellenőrzi majd.

 

Fotó: Vargyasi Levente

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.