hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Védőfelszerelést és fertőtlenítőszert kaptak a sepsiszentgyörgyi családorvosok

2020.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa egészségügyi védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozott a családorvosoknak. A városban működő 30 rendelő nagy része már átvette a csomagokat.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a különböző óvintézkedések mellett a családorvosokat is segíti, így egészségügyi védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket adományozott a városban működő 30 családorvosi rendelőnek. A védőeszközök egy része a Magyarország kormányától érkezett adományból származik,  a másik részét az Önkormányzat vásárolta meg. A védőfelszerelések viselése nemcsak az orvosnak nyújt biztonságot, hanem a páciensnek is.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala összesen 9 150 darab védőmaszkot, 30 darab védősapkát, 30 darab pleximaszkot és védőszemüveget, továbbá 60 pár cipővédőt, szintén ennyi védőruhát, 1 500 pár egyszer használatos kesztyűt, 750 darab koronavírus-gyorstesztet, illetve 300 darab 250 ml-es kézfertőtlenítő gélt és 150 liter a felületek tisztítására szolgáló fertőtlenítőszert adományozott a családorvosoknak.

Kovászna Megye Tanácsa is hozzájárult a családorvosok megsegítéséhez, szintén védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozva a megye minden családorvosának. Az intézmény által összeállított védőcsomag mindegyike 5 liter fertőtlenítőszert, 1 darab pleximaszkot, 50 darab egyszer használatos maszkot, 50 pár egyszer használatos kesztyűt, 20 darab védőköpenyr és 10 darab védőruhát tartalmaz. A Megyei Tanács munkatársai Sepsiszéken 53 adománycsomagot osztottak ki.
 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.