hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

30 millió lej uniós forrásból fejlesztjük tovább Sepsiszentgyörgyöt

2020.03.23

Közel 30 millió lejre pályázott sikerrel Sepsiszentgyörgy Önkormányzata: az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól nyert összegből sportpályákat és óvodákat, bölcsődét építenek, felújítják a Berde Áron Szakképző Líceumot, és az Állomás negyedi tavat,  illetve környékét is rendbe teszik. A fejlesztésekre szánt uniós pénzek most az eddiginél is fontosabbak, hiszen a koronavírus-járvány gazdasági visszaesést is okoz. 

A közel 30 millió lej értékű támogatási szerződéseket Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Simion Creţu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója írták alá.

„Az elmúlt időszakban számos programot indítottunk el, amelyek a város fejlődését szolgálják. Szeretnénk újjáépíteni és modernizálni a különböző tanintézményeinket, szabadidős központjainkat, hogy a fiatalok bekapcsolódjanak a város életébe, hogy otthonos, korszerű óvodák, iskolák és sportlétesítmények jöjjenek létre. Most azonban az a legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra. Meggyőződésem, hogy együtt túl tudunk lépni ezeken a nehéz időkön, és közösen örülünk majd a megvalósításoknak” – fogalmazott Antal Árpád polgármester.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának tíz aláírt szerződése van több mint 42,6 millió lej értékben. Ez az összeg hamarosan növekedni fog, miután négy másik pályázati kérelmet is elbírál a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség. Ezek összege több mint 130 millió lej, hangsúlyozta Simion Creţu.

„Ezek a vissza nem térítendő támogatások segítenek abban, hogy Sepsiszentgyörgy egy olyan dinamikus várossá váljon, ahol jó élni és jó letelepedni, ahol megéri tanulni és dolgozni. 17 Regio projektet fejeztünk be: több mint 55 millió lejt használtunk fel, hogy felújítsuk a városközpontot és több tanintézményt a 2007-2013 közötti időszakban”– tette hozzá a polgármester.

A 2014-2020-as időszakra szóló Regionális Operatív Program keretében bővítik és felújítják a Kőrösi Csoma Sándor Óvodát, újjáépítik az Orbán Balázs utcai 7-es számú Óvodát, valamint óvodát és bölcsődét építenek Szépmezőn. Ezekre a beruházásokra több mint 6,2 millió lejt fognak fordítani.

Több mint 3,1 millió lejt fordítanak a Berde Áron Szakképző Líceum külső rendezési munkálataira, és 19,6 millió lejből rendezik az Állomás negyedi tavat és környékét, illetve sportpályákat alakítanak ki a Csíki negyedben.

A jelenleg kiszáradt Állomás negyedi tó helyére közel 3 hektárnyi zöldövezetet létesítenek, a Păiuş David hadnagy utca felőli bejárat 14 parkolóval és zöldövezettel bővül. 1400 négyzetméter sétáló ösvényt, illetve szaladó-, kosárlabda- és futballpályát, de egy színpadot is építenek.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.