hu
 
Szombat, 2024. Augusztus 03.

Karantén a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház három osztályán

2020.03.22

Frissítés!

Utólag a Megyei Kórház vezetősége tájékoztatott, hogy a bevezetett intézkedésekre azért volt szükség, mert az egyik munkatársuknál kimutatták a koronavírussal való fertőzöttséget.

_________

Felelősségteljes viselkedésre és nyugalomra kérjük fel a város polgárait ezekben az embert próbáló, nehéz időkben. A Kovászna Megyei Kormányhivatal 15 órakor tette közzé hivatalos közleményét, miután már reggel óta terjedtek a hírek Sepsiszentgyörgyön.

 

A hivatalos közlemény értelmében, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság március 22-én, vasárnap karantént rendelt el a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház Szülészet-Nőgyógyászat Osztályán, az Újszülött Osztályon és a szülőszobában.

A fenti osztályokra beutalt betegek a karantén idejére az intézményben maradnak, orvosi felügyelet alatt. Jelen pillanatban nincsenek a koronavírussal való fertőzésre utaló tünetei sem a betegeknek, sem az orvosi személyzetnek. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság mintát vett és a továbbiakban is mintát fog venni az érintett személyektől, az érvényben lévő előírások szerint.

A vezetőség a következő intézkedéseket vezette be:
− minden pácienst, akiket a fent említett osztályokon fogadnának, beleértve a sürgősségi eseteket is, átirányítják a Kézdivásárhelyi Városi Kórházba
− mától kezdve az intézetbe átfogó járványügyi vizsgálatot indítottak, ami legkevesebb 48 órát tart
− a kórház azonnali fertőtlenítése

Figyelem!
Felhívjuk azoknak a figyelmét, akik a közelmúltban kapcsolatba kerültek az említett részlegek dolgozóival, akár a kórházban, akár a magánrendelőkben, hogy maradjanak 14 napig otthoni elkülönítésben és hívják a hatóságok által megadott alábbi telefonszámokat, akkor is, ha nem észlelik magukon a betegség tüneteit:
Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség: 0755 740 427
Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság: 0757 354 074, 0749 038 675, 0751 297 992, 0751 041 426.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.