hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Hétvégén óránként indulnak autóbuszok Sugásfürdőre

2022.01.26

Mindkét sípálya várja a téli sportok kedvelőit

Az időjárási viszonyoknak és a hóágyúzásnak köszönhetően mindkét sípálya működik Sugásfürdőn. A tapasztalatok szerint, hétvégén megnövekedik a forgalom az üdülőtelepre, a torlódások elkerülése végett a Multi-Trans helyi közszállítási vállalat szombaton és vasárnap óránként indít autóbuszokat a megszokott menetrend mellett.

Sugásfürdőn egy időben legtöbb 80 autó parkolhat, ezért hétvégén a torlódás elkerülése végett a sípályák nyitvatartásának ideje alatt a síelni vágyók hétvégén autóbuszokkal közelíthetik meg a sípályákat. Ezek óránként közlekednek majd a volt jegyszedő butiktól az üdülőtelepig és vissza. A buszjegy ára egy útra 2 lej 50 baniba kerül. A pályák szombaton és vasárnap 9-től 21 óráig tartanak nyitva.

Az első járat reggel 9 órától indul, az utasok a volt jegyszedőház mellett szállhatnak fel a járműre. Az autóbusz Sugásfürdőn megfordul és visszaindul, majd újra felveszi a várakozó utasokat, így minden egész órában felfelé és minden félórában lefelé közlekedhetnek. Az utolsó járat 21:30-kor indul vissza a város felé.

Gépjárművel csak akkor lehet majd kimenni a helyszínre, ha üres hely szabadul fel, az autókat a sorompó melletti részen lehet leparkolni. Az üdülőtelepen történő megfelelő parkolásban és forgalomirányításban a Helyi Rendőrség munkatársai segítenek.

A megszokott menetrend szerinti járatok továbbra is közlekednek: az Erzsébet parki buszmegállóból Sugásfürdőre 10 és 16 órakor indul járat, visszafelé pedig 13 és 19 órakor.

A téli sportok kedvelői hétfőtől csütörtökig 15-től 20 óráig, pénteken 15-től 21 óráig, hétvégén 9-től 21 óráig használhatják a pályákat. A Sepsi ReKreativ honlapján élőben, webkamerákkal lehet követni a sípályák állapotát és kihasználtságát.

Egy felvonás 8 lejbe kerül a 18 év alatti gyerekeknek, a 60 év felettieknek és a fogyatékkal élő személyeknek pedig 6 lejbe. A bérletek ára 18 és 300 lej között változik a felvonások számától függően. A Sepsi Card-al rendelkező lakosok 50 százalékos kedvezményben részesülnek.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.