hu
 
Szombat, 2021. Október 16.

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön

2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

A korábbi évekhez hasonlóan, idén télen is részesülhetnek fűtéstámogatásban az alacsony jövedelemmel rendelkező személyek. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Szociális Igazgatósága felhívja a lakók figyelmét, hogy a támogatáshoz szükséges kérelmeket október 18-tól, hétfőtől kezdődően lehet letenni. 

A korábbi évektől eltérően, idén a támogatás odaítélésének felső határai és a szükséges dokumentumokra vonatkozó szabályok is megváltoztak. A fűtéstámogatást ebben a szezonban is legtöbb öt hónapra igényelhető, a november 1-jei és március 31-ike közötti időszakra. 

JÓ TUDNI! Ahhoz, hogy a teljes öt hónapos időszakra ítéljék oda a támogatást, a kérelmeket november 20-ig szükséges benyújtani a Szociális Támogatási Igazgatóság Bánki Dónát utca 27. szám alatti székhelyén. Azok, akik november 21-e után teszik le az iratcsomókat, csak a  december és március közötti időszakra kaphatnak támogatást.

A támogatást lakásonként csak egy fűtésére használt rendszerhez nyújtják, legyen az gázzal, villanyárammal, vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer, és csak olyan családok vagy egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást a lakásuk fűtéséhez.

Azok a családok folyamodhatnak a pótlékért, akik esetében az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1 386 lejt, ez az összeg az egyedülálló személyek esetében havi 2 053 lej. A fűtéstámogatás teljes értéke a szolgáltató által kiállított számlán lesz feltüntetve.

Fontos! A torlódás elkerülése érdekében, az iratcsomók leadásakor az ügyfelek vegyék figyelembe, hogy a leadási határidő november 20-a. A fűtéstámogatáshoz szükséges, leadandó iratok listája IDE kattinva található. 

Részletes információk a Szociális Támogatási Igazgatóság székhelyén, a Bánki Dónát utca 27. szám alatt, vagy a 0267 311 068-as telefonszámon kérhetők.

Ön hogyan közlekedik? Használ kerékpárt?
2021.10.14

Felmérés készül a sepsiszentgyörgyiek közlekedési szokásairól

Zajlanak az útfelújítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön 
2021.10.14

Sepsiszentgyörgyön párhuzamosan több helyszínen is zajlanak különböző útfelújítási munkálatok.  

Önkéntes hobbivideóst keresünk!
2021.10.14

Egy olyan önkéntes hobbivideóst keresünk, aki megszeretné mérettetni tudását és megmutatni, milyen egy igazán ügyes munka. Ha magadra ismertél és szeretnéd te is megmutatni munkáidat, akkor jelentkezz!

Hétfőtől, október 18-tól lehet beadni a kérelmeket fűtéstámogatásra Sepsiszentgyörgyön
2021.10.14

Megemelték a támogatás felső határát az előző évekhez képest

Ifjúsági Iroda nyílik Sepsiszentgyörgyön
2021.10.12

Október 29-én kerül sor az Ifjúsági Iroda megnyitójára színes programok kíséretében