hu
 
Vasárnap, 2024. Június 30.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program

2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket. 

A nagy sikernek örvendő Lábbusz program harmadik évfordulóját ünnepli május 17-én Sepsiszentgyörgyön. Az önkormányzat a kezdeményezés részeként arra buzdítja a családokat, hogy a tanulók gyalog járjanak iskolába.

Az elmúlt évben a Lábbusz 33 hetet közlekedett, ez idő alatt 678 önkéntessel működött, ebből 60-an állandó önkéntesek, a gyerekek szülei. A 10 útvonalon naponta átlagosan 150-160 gyermek sétált az iskolába, legkevesebb 100 tanuló, legtöbb 220 gyermek csatlakozott a járatokhoz. 

„A Lábbusz 3 éves születésnapjára nagy lelkesedéssel készülünk, akárcsak az előző 2 évben. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek, a szülők és a kísérők elismerve érezzék magukat ezen a napon. Hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni nekik, hiszen ők azok, akik a programot éltetik és mozgatják nap mint nap. A Lábbusz program nemcsak a gyerekeknek hasznos, ugyanis az elmúlt időszakban több olyan visszajelzés is érkezett, miszerint több nyugdíjas az egészségét és a mozgást szem előtt tartva jelentkezett kísérőnek” – mondta Buslig Kincső, a program koordinátora. 

A hároméves évforduló méltó megünneplésére a Lábbusz szervezői számos meglepetéssel készülnek a gyerekeknek és az önkénteseknek.

A pénteki ünnepségre a Főtéren kerül sor, az erre az alkalomra Lábbuszos ruhába öltözött #SEPSI szomszédságában. A program részét képezi a már hagyományos reggeli torna a Change Center csapatával, lesz rengeteg sárga lufi, muffin, a Nicolae Colan Általános Iskola tanulói eléneklik az általuk komponált Lábbuszos himnuszt, és csatlakoznak a SEPSI-SIC és a SEPSI OSK csapatok kabalái is.

A program 7:45-kor kezdődik és legkésőbb 8:15-ig tart. A 10 útvonal utasai 7:40-re kell odaérjenek a #SEPSI felirathoz. 

A Lidl – Erzsébet park, Kálvin tér – Erzsébet park, Snack Bar – Erzsébet park, Szemerja – Erzsébet park, Szabó Kati Sportcsarnok – Erzsébet park útvonalakon a megszokottnál öt perccel korábban indulnak a járatok.

A Nicolae Colan Általános Iskola felé (Sport utca – Nicolae Colan Általános Iskola, Dohánygyár– Nicolae Colan Általános Iskola) és a Váradi József Általános Iskola (Lido – Váradi József Általános Iskola, Speciális iskola – Váradi József Általános Iskola) felé tartó két-két útvonalon haladó tanulókat a kísérők elkísérik a városközpontba, onnan pedig vissza az iskolákba.

Ez alkalomból értesítjük a szülőket és a pedagógusokat, hogy a tanulók néhány percet késni fognak az iskolákból. Köszönjük a megértésüket!

A Lábbusz program 2021-ben indult, azóta minden reggel rendszeresen csatlakoznak a járatokhoz a gyerekek, akiket az önkéntesek a gyűjtőpontoknál várnak és biztonságban kísérnek el az iskolákba. 

A Lábbusz járatainak száma elérte a 10-et, amelyek összesen 7 iskolát fednek le a városban. Az útvonalak teljes hossza több mint 13 km, és ennek a távolságnak a megtételéhez a Lábbusznak naponta legalább 18 önkéntes sofőrre van szüksége. A program koordinátorai továbbra is arra kérik azokat, hogy akiknek lehetőségük van, csatlakozzanak önkéntesnek és kísérjék el a tanulókat az iskolába.

A szervezők a köszönetüket fejezik ki mindazoknak a tanulóknak és felnőtteknek, akik hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez az elmúlt két év során, és továbbra is várnak mindenkit a járatokra. Azok a felnőttek, akik jelentkeznének önkéntes kísérőnek, a 0744830819-es telefonszámon vagy a busligkincso@gmail.com e-mail címen tehetik meg. 

További információk a Lábbusz programról IDE kattintva találhatók.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.