hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Hároméves évfordulóját ünnepli a Lábbusz program

2024.05.15

A születésnapot pénteken ünneplik a Főtéren, ahol nyereményekkel és meglepetésekkel várják a gyerekeket és az önkénteseket. 

A nagy sikernek örvendő Lábbusz program harmadik évfordulóját ünnepli május 17-én Sepsiszentgyörgyön. Az önkormányzat a kezdeményezés részeként arra buzdítja a családokat, hogy a tanulók gyalog járjanak iskolába.

Az elmúlt évben a Lábbusz 33 hetet közlekedett, ez idő alatt 678 önkéntessel működött, ebből 60-an állandó önkéntesek, a gyerekek szülei. A 10 útvonalon naponta átlagosan 150-160 gyermek sétált az iskolába, legkevesebb 100 tanuló, legtöbb 220 gyermek csatlakozott a járatokhoz. 

„A Lábbusz 3 éves születésnapjára nagy lelkesedéssel készülünk, akárcsak az előző 2 évben. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek, a szülők és a kísérők elismerve érezzék magukat ezen a napon. Hálánkat és köszönetünket szeretnénk kifejezni nekik, hiszen ők azok, akik a programot éltetik és mozgatják nap mint nap. A Lábbusz program nemcsak a gyerekeknek hasznos, ugyanis az elmúlt időszakban több olyan visszajelzés is érkezett, miszerint több nyugdíjas az egészségét és a mozgást szem előtt tartva jelentkezett kísérőnek” – mondta Buslig Kincső, a program koordinátora. 

A hároméves évforduló méltó megünneplésére a Lábbusz szervezői számos meglepetéssel készülnek a gyerekeknek és az önkénteseknek.

A pénteki ünnepségre a Főtéren kerül sor, az erre az alkalomra Lábbuszos ruhába öltözött #SEPSI szomszédságában. A program részét képezi a már hagyományos reggeli torna a Change Center csapatával, lesz rengeteg sárga lufi, muffin, a Nicolae Colan Általános Iskola tanulói eléneklik az általuk komponált Lábbuszos himnuszt, és csatlakoznak a SEPSI-SIC és a SEPSI OSK csapatok kabalái is.

A program 7:45-kor kezdődik és legkésőbb 8:15-ig tart. A 10 útvonal utasai 7:40-re kell odaérjenek a #SEPSI felirathoz. 

A Lidl – Erzsébet park, Kálvin tér – Erzsébet park, Snack Bar – Erzsébet park, Szemerja – Erzsébet park, Szabó Kati Sportcsarnok – Erzsébet park útvonalakon a megszokottnál öt perccel korábban indulnak a járatok.

A Nicolae Colan Általános Iskola felé (Sport utca – Nicolae Colan Általános Iskola, Dohánygyár– Nicolae Colan Általános Iskola) és a Váradi József Általános Iskola (Lido – Váradi József Általános Iskola, Speciális iskola – Váradi József Általános Iskola) felé tartó két-két útvonalon haladó tanulókat a kísérők elkísérik a városközpontba, onnan pedig vissza az iskolákba.

Ez alkalomból értesítjük a szülőket és a pedagógusokat, hogy a tanulók néhány percet késni fognak az iskolákból. Köszönjük a megértésüket!

A Lábbusz program 2021-ben indult, azóta minden reggel rendszeresen csatlakoznak a járatokhoz a gyerekek, akiket az önkéntesek a gyűjtőpontoknál várnak és biztonságban kísérnek el az iskolákba. 

A Lábbusz járatainak száma elérte a 10-et, amelyek összesen 7 iskolát fednek le a városban. Az útvonalak teljes hossza több mint 13 km, és ennek a távolságnak a megtételéhez a Lábbusznak naponta legalább 18 önkéntes sofőrre van szüksége. A program koordinátorai továbbra is arra kérik azokat, hogy akiknek lehetőségük van, csatlakozzanak önkéntesnek és kísérjék el a tanulókat az iskolába.

A szervezők a köszönetüket fejezik ki mindazoknak a tanulóknak és felnőtteknek, akik hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez az elmúlt két év során, és továbbra is várnak mindenkit a járatokra. Azok a felnőttek, akik jelentkeznének önkéntes kísérőnek, a 0744830819-es telefonszámon vagy a busligkincso@gmail.com e-mail címen tehetik meg. 

További információk a Lábbusz programról IDE kattintva találhatók.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.