hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Harmincadik Szent György Napok: sikeres jubileumi városnapok

2023.05.02

Sikeresnek értékelte a 30. Szent György Napokat Antal Árpád polgármester. A városvezető szerint a kulturális hét előadásain és a hétvége nagyobb koncertjein mintegy ötvenezer ember vett részt, összességében egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy ez Erdély legnagyobb városünnepe. 

Antal Árpád köszönetet mondott a résztvevőknek, hogy a nagy tömeg ellenére mindvégig civilizált magatartást tanúsítottak, semmilyen rendbontásra nem került sor. 

- Köszönöm a városlakóknak és az idelátogatóknak is, hogy ismét bebizonyították, hogy kulturált módon tudnak ünnepelni. Mind a negyven helyszín „működött”, összesen 166 programpontra került sor. Köszönetemet fejezem ki a polgármesteri hivatal és a Kónya Ádám Művelődési Ház alkalmazottainak, valamint a Knop Ildikó vezette teljes szervezőcsapatnak, az önkénteseknek, hogy sikerre vitték a jubileumi városünnepet. És végül, de nem utolsó sorban köszönöm a fesztiválhétvége helyszíneinek közelében lakóknak a türelmet és a megértést – nyilatkozta a polgármester.

A szervezők szerint a 30. Szent György Napok kulturális hetének 25 előadásán mintegy ötezren vettek részt. 

A hétvégi koncertek átlagosan 13 ezer embert vonzottak. Becslések szerint a legtöbben, több, mint 15 ezren az Ossian pénteki koncertjén buliztak, a szombati együttesek közül a The Motans koncertjén voltak a legtöbben, körülbelül 12 ezren, HOBO zárókoncertjén és az azt követő tűzijátékon megközelítően 15 ezer ember vett részt. 

Az egykori dohánygyár udvarán helyet kapó The Base - az ifjúság bázisán 6 állandó programra és több, mint 40 eseményre került sor a fesztiválhétvégén, amelyekre naponta közel 2000 fiatal látogatott ki. 

A Gyermekvárosban az Erzsébet parkban a három nap alatt mintegy 2500-3000 gyermek vett részt. A közel 30 program 12 szervezet, 2 vállalkozás, 6 független társulás és 120 önkéntes segítségével valósult meg. A legnépszerűbb programok közé tartozott az arcfestés, a tiroli, a Jogom van elnevezésű játék, a  Sárkánykutató intézet, továbbá népszerű volt az óriáskifestő, a zenés foglalkozások és a mondókázó is. 

A tombolára 1784 jegyet értékesítettek. A nyertes számokat, valamint a pótszámokat IDE kattintva lehet megnézni, a szerencsések május 2-a és 12-e között vehetik át nyereményeiket a Kónya Ádám Művelődési Házban (Kossuth Lajos utca 13. szám).

A 2024-es Szent György Napokat április 23. és 28. közötti periódusra tervezik.  

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.