hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Haladnak az út- és járdajavítási munkálatok Sepsiszentgyörgyön

2023.05.11

A kivitelezők igyekeznek a lehető legkevesebb fennakadást okozni a forgalomban.

Idén tavasszal elkezdődött több fontos utca felújítási munkálata Sepsiszentgyörgyön: korszerűsítik a Csíki utcát, a Gyár utcát, a Nicolae Iorga utcát és a Grigore Bălan tábornok utat, továbbá járdákat alakítanak ki a Păiuș David hadnagy utcában és az Oltmező utcában.

A tervek szerint haladnak a munkálatok a Csíki utcában, a Grigore Bălan tábornok út és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon. Amennyiben nem merül fel semmilyen probléma, május végén már a következő útszakaszra is sor kerül, a Romulus Cioflec utca és az Árkosi út közötti részre, ahol egy sávon dolgoznak majd. Amikor a második szakaszon elkezdődnek a munkálatok, megnyitják az autós forgalmat a a Grigore Bălan tábornok út és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon, ahol ideiglenes ballasztrétegen közlekedhetnek majd az autósok.  

A Păiuș David hadnagy utcában és az Oltmező utcában is haladnak a járdák építésével. Ezeken a helyszíneken a jövő hét során elkezdik a gázhálózat korszerűsítését is, a szolgáltató igyekszik majd minél kevesebb fennakadást okozni a forgalomban a munkálatok során.

A Gyár utcában jövő héttől lezárják a forgalmat a Bánki Donát utca sarka és a Kós Károly utca közötti szakaszon is. A környéken lakók a tömbházakat autóval a munkálatok előrehaladásától függően közelíthetik majd meg, előfordulhat, hogy rövid időszakokra egyáltalán nem lesz lehetséges az utcába való bejutás. A forgalomáramlás megkönnyítése érdekében, a Gyár utcában zajló munkálatok ideje alatt változik a forgalmi rend a Cigaretta utcában: 

  • egyirányú forgalom van érvényben a Cigaretta utcából a Kós Károly utca irányába,
  • a Kós Károly utcából a Patak utcán át lehet betérni a Cigaretta utcában, itt szintén egyirányú a forgalom,
  • a munkálatok ideje alatt a Cigaretta utcában a Patak utcai útkereszteződéstől kétirányú forgalom van érvényben.

Felhívjuk a környéken lakók figyelmét, hogy amennyiben tehetik, autójukkal az udvarukon parkoljanak, hogy ne akadályozzák a forgalmat. 

Péntektől, május 12-től a Nicolae Iorga utcában, a Grigore Bălan tábornok út irányából a városközpont felé, az utca bal oldalán található parkolókban is megkezdődnek a munkálatok. Arra kérjük a gépjárművezetőket, hogy ne parkoljanak az érintett területen, azért, hogy a munkálatok megfelelően haladhassanak. 

Grigore Bălan úton, a Nicolae Iorga utca és a Gyár utca közötti szakaszon is megkezdődtek a járdák és a parkolók kialakításának munkálatai. Jövő héttől pedig elkezdik a járdaszegélyek eltávolítását a Grigore Bălan út jobb oldalán is, a csendőrség irányából a jelzőlámpák felé haladva. Ebben az esetben is arra kérjük az autóvezetőket, hogy ne parkoljanak a munkaterületeken, hogy a munkálatok minél gyorsabban haladhassanak.

Az elvégzendő munkálatok között szerepel az alap megerősítése a Csíki utcában és a Gyár utcában, amelyet az új aszfaltréteg leöntése követ. A Grigore Bălan tábornok úton, a Nicolae Iorga utcában és a Stadion utcában felmarják a régi aszfaltréteget és újat tesznek le. A Păiuș David hadnagy utcában és az Oltmező utcában pedig járdákat alakítanak ki. A munkálatok továbbá magukba foglalják az esővíz-elvezető hálózat korszerűsítését a Csíki utcában, a Gyár utcában, az Oltmező utcában és a Grigore Bălan tábornok úton, illetve a közvilágítási hálózat felújítását a Csíki utcában, a Gyár utcában, a Grigore Bălan tábornok úton és az Oltmező utcában. 

Mindezek mellett, azokon a helyszíneken, ahol az lehetséges, kerékpársávokat is kialakítanak. 

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk, mindezek a munkálatok a Fenntartható városi mobilitási terv részét képezik, március közepén írták alá a szerződést egy négy cégből álló konzorciummal a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan tábornok út és Csíki utca felújítására, valamint járdák kialakítására az Oltmező utcában és Păiuș David utcában. 

A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.