hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Haladnak az építkezési munkálatok az egykori kisstadion helyén

2022.08.31

A márciusi szerződéskötés óta megfelelő ütemben zajlik az új sportlétesítmény építése

Javában zajlik az építkezés és a korszerűsítés az egykori kisstadion helyén, ahol három év kihagyás után idén márciusban indították újra a munkálatokat. A helyszínen két beruházás van folyamatban, a Vasile Goldiș utca felőli rész Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalához tartozik, amely a helyi költségvetésből és az Országos Költségvetési Alap támogatásából valósul meg, valamint az Ifjúság sétány felőli rész, amely a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklubhoz tartozik, ezt az oktatási minisztérium finanszírozza.

Március óta beszerelték a leendő sportépület nyílászáróit, megtörtént az épületek belső falazása, valamint elkészült az 50 férőhelyes mélygarázs is. A kivitelező jelenleg az edzőtermek külső falainak szigetelésén dolgozik, de folyamatban van a villanyvezetékek bekötése és a betonaljzat leöntése is. Hamarosan elkezdődik a mélygarázs feletti sportpályák kiépítése.

A több mint 10 évvel ezelőtt elkezdett építkezés 2019-ben állt le, miután a kivitelező nem tudta vállalni a munka folytatását az építőipari minimálbér, valamint a jelentősen megnövekedett anyagárak miatt. Ezért a beruházás önkormányzati részén, valamint a tanügyi és a fejlesztési minisztérium finanszírozásával épülő részen is szerződést kellett bontani a korábbi kivitelezővel és új közbeszerzést kellett hirdetni. Az önkormányzatnak tavaly végén sikerült véglegesítenie a szerződést az új építőcéggel és három év kihagyás után idén márciusban újraindították a munkálatokat.

A tervek szerint az ingatlanegyüttesben helyet kap egy 30 férőhelyes sportszálló, a legfelső szinten teraszos kávézóval, a földszinten sportüzlet, műfüves focipálya, versenyek rendezésére alkalmas aréna, mászófal, valamint az adminisztrációs részleg számára kialakított kis irodaház. A Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub is ide helyezi a székhelyét, edző- és sporttermek, futball- és kézilabda pálya áll majd a rendelkezésére. Mindezek elsősorban a sportiskola igényeit szolgálják ki, de a lakosság számára is elérhetővé teszik a létesítményt. A két beruházás várhatóan jövő évben valósul meg.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.