hu
 
Szombat, 2024. Július 27.

Gyümölcsfacsemetéket igényelhetnek a sepsiszentgyörgyi lakosok

2023.03.20

Frissítés!

Tajékoztatjuk a lakókat, hogy a meghírdetett gyümölcsfaosztási akciót, amelyre március 23-24-án került volna sor Sepsiszentgyörgyön, adminisztratív okok miatt egy későbbi időpontra halasztjuk. Elnézést kérünk a kellemetlenségért és köszönjük a megértésüket!

-------------------------------

A Háromszéki Közösségi Alapítvány és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata harmadik éve ingyenesen oszt szét gyümölcsfacsemetéket Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének! nevű program keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan a sepsiszentgyörgyi lakosok lakcímenként idén is legtöbb öt facsemetét igényelhetnek. A program célja az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges táplálkozásának támogatása, gyümölcsszükségletének kielégítése. Kizárólag sepsiszentgyörgyi lakhelyű személyek vehetnek részt a programban, egy lakcímre legtöbb öt csemetét lehet kérni.

Az igénylők abban az esetben kaphatják meg a csemetéket, amennyiben Sepsiszentgyörgyön rendelkeznek a fák elültetésére alkalmas területtel, nem tartoznak adóhátralékkal a város költségvetése felé és vállalják, hogy gondozni tudják a gyümölcsfákat.

A facsemetéket előzetes feliratkozás nélkül, kizárólag személyesen, személyi igazolvány felmutatásával, érkezési sorrendben lehet átvenni csütörtökön és pénteken (március 23-án és 24-én) 9–15 óra között a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út, 22. szám).

A sepsiszentgyörgyi lakosok idén közel 1 300 csemetét igényelhetnek: alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy-, szilvafa közül választhatnak.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.