hu
 
Szombat, 2021. Április 17.

Gyümölcsfacsemetéket igényelhetnek a kilyéni és szotyori lakosok

2021.03.25

A Háromszéki Közösségi Alapítvány közösen Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával 800 darab gyümölcsfacsemetét oszt szét a kilyéni és szotyori lakosok között, az erdélyi őshonos gyümölcsfajták visszatelepítése és a családok egészséges gyümölcs szükségletének kielégítése céljából. A csemetéket kizárólag kilyéni vagy szotyori állandó lakhellyel rendelkező személyek igényelhetik. 

Az önkormányzat első körben felméri a kilyéni és szotyori lakosok igényeit a facsemetéket illetően, hogy a későbbiekben arányosan oszthassa el ezeket. Ezért, kérjük, hogy az érdekelt személyek jelezzék igényüket az erre a célra létrehozott Gyümölcsfák Kilyénbe és Szotyorba / Pomi fructiferi la Chilieni și Coșeni elnevezésű Facebook csoportban, a név, lakcím, a kívánt gyümölcsfacsemete és a darabszám megjelölésével. Az igénylések elküldésének határideje 2021. április 11. 

A kilyéni és szotyori lakosok a következő gyümölcsfák és fajták közül választhatnak: 

  • alma (Técsy Róza, szürke kormos, kormos, Fehér Clár, Kisasszonyalma, Batul, Hosszúszárú, Páris, Pónyik, Török Bálint (Stettini piros), Pármen, Sóvári, Citromalma (Bellefleur Jaune), Sikulai, Tartós Gusztáv, Budai Domokos, Jonathán, Kék cigányalma, Florina)
  • körte (Császár, Williams, Zöld Magdolna, Piros belü, Papkörte/Curé, Nagy macskafej/Catillac, Liegel vaj, Párizsi grófnő, Téli pergament /Esperen bergamotte, Birs, Bereckzi)
  • cseresznye (Rita – korán érő, ropogós, magyar fajta; Carmen – 10-11 grammos nagyszemű, ropogós, piros, magyar fajta; Van – rövidszárú, ropogós; Bigarreau Burlat; Tamara)
  • meggy (Érdi Bőtermő, Pándi/Crisane)
  • szilva (Nagy hargasmagvú, Stanley, Virusrezisztens német fajták, Tophit, Topfive, Toptaste – nagyszemü, kiváló pálinkának, lekvárnak, Haganta, Jojo)
  • mogyoró (Bollwilleri csoda válogatás, Római mogyoró válogatás – elit édességekhez csokoládéhoz ajánlott)

A csemetéket április közepétől kezdődően lehet majd átvenni a Városi Kertészet székhelyén. 

Beruházások a sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség felszereltségének és infrastruktúrájának fejlesztése érdekében
2021.04.16

A mi városunk, a mi felelősségünk! tematikus sajtótájékoztató sorozat keretében Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Hadnagy István, a Helyi Rendőrség vezetője ismertették a közbiztonság mértékének a növekedését a megyeszékhelyen és a Helyi Rendőrség felszereltségének fejlesztésére vonatkozó terveket.

István, a király Székelyföldi Nagyprodukció: újabb szereplők mutatkoztak be
2021.04.16

A szervezők, egy hónappal az első sajtóbemutató után, újabb szereplőket mutattak be, akik nagy izgalommal várják, hogy katakterük bőrébe bújhassanak.

Májusban kezdik kiosztani a tejport a kismamáknak
2021.04.15

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának közvetítői szerepe van a tejpor támogatási program lebonyolításában

Befejeződtek a Személyi Nyilvántartó Osztály felújítási munkálatai
2021.04.13

Megújult épületben folytatja munkáját Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Személyi Nyilvántartó Osztálya, a Dózsa György utca 14-es szám alatt.

Kilyén és Szotyor lakosai április 14-től vehetik át az igényelt gyümölcsfacsemetéket
2021.04.12

Szerdán, április 14-én, reggel 9-órától kezdődően a kilyéni és a szotyori lakosok a Városi Kertészet székhelyén (Árkosi út 22. szám) vehetik át az általuk igényelt gyümölcsfacsemetéket.