hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Gazdag műsorkínálattal kezdik az új évet a sepsiszentgyörgyi színházak

2022.01.04

Változatos repertoárral készülnek a Tamási Színház művészei

A Tamási Áron Színház társulatának előadásában január 4-én, 19-én és 22-én 19:00 órától, Örkény István: Tóték című színdarabját tekintheti meg a nézőközönség, a darab rendezője Bocsárdi László. Január 5-én 19:00 órától a Pálffy Tibor rendezte Illúziók című színdarabot játsszák. Január 7-én és 9-én 19:00 órától a Jógyerekek képeskönyve című junk-operát Hegymegi Máté rendezésében, január 27-én, 29-én és 30-án 19:00 órától Kaisers TV, Ungarn című előadást Porogi Dorka rendezésében nézhetik meg az érdeklődők. Az előadásoknak a Tamási Áron Színház nagyterme ad otthont.
Január 12-én, 14-én és 20-án a színház kamaratermében újra színpadra viszik Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Kártyások című darabját, amelynek rendezője Zakariás Zalán. 

Jegyeket a Központi Jegyirodában vagy a biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni.
További részletek a színház honlapján, IDE kattintva olvashatók.

M Studio: Are We Human or Are We Dancers?

Az M Studio Mozgásszínház társulatának előadásában január 8-án 19 órától az Are We Human or Are We Dancers? című előadást Ioana Marchidan koreográfiájában, 15-én 19:00 órától a Pappa mia című előadást Fehér Ferenc koreográfiájában láthatjuk. Ugyancsak műsoron tartják az Andrea Gavriliu koreográfiájában és Mihai Dobre mozgalmas zenei összeállításában készült Pam param produkciót, amelyet január 23-án játszanak 19 órától. A januári műsorkínálatot a Lift című előadás zárja január 30-án 19:00-kor. Az előadásoknak a Háromszék Táncstúdió ad otthont.

Jegyeket a Központi Jegyirodában vagy a biletmaster.ro oldalon lehet vásárolni.
További részletek IDE kattintva találhatók.

Két új bemutató előadás az Andrei Mureșanu Színházban

Az Andrei Mureșanu Színház két bemutató előadással indítja az új évet: január 14-én és 28-án a Dispariții (Eltűntek) című darabot, január 23-án #acedesiguranta (#biztosítótűk) előadást tekintheti meg a színházkedvelő közönség. Újból láthatóak az Eugen Gyémant rendezésében készült Richard III (III. Richárd) január 22-én, valamint Alexandru Dabija rendezésében készült Doi Morti Vii (Két élőhalott) című előadások január 25-én 19:00 órától. 

Jegyeket a Központi Jegyirodában vagy az eventim.ro oldalon lehet vásárolni.
További részletek a színház honlapján, IDE kattintva olvashatók.

Előadások kicsiknek és nagyoknak a Cimborák Bábszínházzal

A Cimborák Bábszínház januári játékrendjében két, nagy népszerűségnek örvendő bábelőadással várják a kicsiket és nagyokat. Január 8-án, 10-én, 11-én A fák titkos szíve (rendező Páll Gecse Ákos) című afrikai népmese alapján készült előadást játsszák. Január 13-án, 14-én, 15-én és 17-én pedig A fehér macskahercegnő (rendező Nagy Lázár József)  bábjátékot tekinthetik meg.

Az előadások helyszíne: a Cimborák Bábszínház stúdióterme (Szabadság tér, 1. szám).
Az előadásokkal kapcsolatos részletek a Cimborák Bábszínház Facebook oldalán találhatók:  https://www.facebook.com/Cimborak

Az előadásokon a járványügyi szabályok betartásával és a zöld tanúsítvány felmutatásával lehet részt venni. Az óvintézkedések értelmében a színházak 50 százalékos működési kapacitással fogadják a nézőközönséget, ezért ajánlott, hogy az előadásokra a jegyeket mindenki időben foglalja le.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.