hu
 
Szombat, 2021. Szeptember 18.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban

2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elhozza a Luke Jerram művész által készített, Gaia néven ismert fényinstallációt, a Föld bolygó másolatát a városközpontba. A kiállítás 10 napig, július 30-tól augusztus 8-ig lesz látható az Erzsébet parkban, a tó felett. A látogatóknak egyedülálló élményben lesz részük, hiszen nemcsak láthatják a bolygónkat 3D-s ábrázolásban lebegni, hanem további szórakozási lehetőségeket is biztosít az önkormányzat.

A fényinstalláció közelében pihenésre és szórakozásra alkalmas meglepetésekben lehet részük az Erzsébet parkba látogatóknak. Mindazok, akik megcsodálják a Gaia elnevezésű alkotást, díjmentesen készíthetnek fényképeket délutánonként az erre az alkalomra felállított fotóstandnál, valamint közösen tekerhetnek az alkotás mellett elhelyezett tandemkerékpáron.

Tekerjünk közösen 560 kilométert!

A kerékpárt egy időben legfeljebb három személy használhatja, akiknek egyszerre kell pedálozniuk. A látogatók részt vehetnek egy szimbolikus kihívásban, amelynek célja, hogy a kiállítás ideje alatt, a 10 napon összesen 560 kilométert pedálozzanak! Ez a szám pontosan megegyezik Sepsiszentgyörgy város hivatalos korával, a megtett távolság pedig egy oda-vissza utat jelent Kolozsvárig. A kerékpár mellé felszerelt kijelzőn lehet majd követni a letekert kilométerek számát. 

A 7 méter átmérőjű Gaia felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos, amelyet a brit Luke Jerram készített a NASA részletes felvételei alapján. A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával. 

 

Újraindulnak a Lábbusz járatai a sepsiszentgyörgyi iskolákba
2021.09.15

Szeptember 20-tól a már jól megszokott gyűjtőpontoktól és  útvonalakon sétálhatnak iskolába reggelente a gyerekek.

A tizenegyedik Őszi Vásár és Kultúrszüret programja
2021.09.09

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megszervezésre az Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgy Főterén szeptember 16. és 19. között. A szőlő témájára épített őszi ünnepen a gyerekfoglalkozásokkal, lacikonyhával, vásári nyalánkságokkal és portékákkal várják idén is az érdeklődőket a szervezők.

Zajlanak a felújítási munkálatok a sepsiszentgyörgyi tanintézményekben
2021.09.09

Készülnek a tanévkezdésre a sepsiszentgyörgyi tanintézmények, több helyen is zajlanak a különböző felújítási munkálatok, hőszigetelések.

Tájfutó bajnokság Sepsiszentgyörgyön
2021.09.08

A Román Tájfutó Szövetség Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Kovászna város önkormányzataival és a VSK Csíkszeredával közösen szervezi meg a Városi Tájfutó Nemzeti Bajnokságot szeptember 10-12. között, a sepsiszentgyörgyi szakasz az Erzsébet parkban zajlik szeptember 10-én, 18 órai kezdettel. 

Útfestésre kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában
2021.09.08

Csütörtöktől, szeptember 9-től az úttest és a parkolók festésére kerül sor a Kós Károly utcában és a Vasile Goldiș utcában.