hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban

2021.07.23

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elhozza a Luke Jerram művész által készített, Gaia néven ismert fényinstallációt, a Föld bolygó másolatát a városközpontba. A kiállítás 10 napig, július 30-tól augusztus 8-ig lesz látható az Erzsébet parkban, a tó felett. A látogatóknak egyedülálló élményben lesz részük, hiszen nemcsak láthatják a bolygónkat 3D-s ábrázolásban lebegni, hanem további szórakozási lehetőségeket is biztosít az önkormányzat.

A fényinstalláció közelében pihenésre és szórakozásra alkalmas meglepetésekben lehet részük az Erzsébet parkba látogatóknak. Mindazok, akik megcsodálják a Gaia elnevezésű alkotást, díjmentesen készíthetnek fényképeket délutánonként az erre az alkalomra felállított fotóstandnál, valamint közösen tekerhetnek az alkotás mellett elhelyezett tandemkerékpáron.

Tekerjünk közösen 560 kilométert!

A kerékpárt egy időben legfeljebb három személy használhatja, akiknek egyszerre kell pedálozniuk. A látogatók részt vehetnek egy szimbolikus kihívásban, amelynek célja, hogy a kiállítás ideje alatt, a 10 napon összesen 560 kilométert pedálozzanak! Ez a szám pontosan megegyezik Sepsiszentgyörgy város hivatalos korával, a megtett távolság pedig egy oda-vissza utat jelent Kolozsvárig. A kerékpár mellé felszerelt kijelzőn lehet majd követni a letekert kilométerek számát. 

A 7 méter átmérőjű Gaia felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos, amelyet a brit Luke Jerram készített a NASA részletes felvételei alapján. A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával. 

 

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.