hu
 
Hétfő, 2024. Július 01.

Forgalomkorlátozások Sepsiszentgyörgyön katonai felvonulás miatt

2023.09.06

Az 1944. szeptember 8-as események évfordulóján a sepsiszentgyörgyi katonai helyőrség pénteken leleplezi Grigore Bălan tábornok mellszobrát a Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőség új székházának udvarán, valamint katonai és vallási ceremóniát tart a Polgármesteri Hivatal előtt.

Ezért szeptember 7-én és 8-án, csütörtökön és pénteken forgalomkorlátozásokra kell számítani az események helyszínein, valamint a felvonulás útvonalán az alábbiak szerint:

- szeptember 7-én, csütörtökön 10:30-14:30 között, valamint szeptember 8-án, pénteken 10:00-15:00 között lezárják a közúti forgalmat az 1918. December 1. úton, a Szent György tértől (vasúti jegyiroda előtt) a Kossuth Lajos utcai útkereszteződésig. Továbbá szerda délutántól péntek délután 15 óráig lezárják az egykori Bodok szálloda előtti parkolót, valamint a Szent György tértől (vasúti jegyiroda előtt) a Kossuth Lajos utcai kereszteződésig tartó útszakaszt, csütörtök délutántól péntek délutánig pedig lezárják a Gábor Áron utcai parkolót a Bod Péter Megyei Könyvtár előtti részen.

- szeptember 7-én és 8-án, csütörtökön és pénteken 9:30 és 15:00 óra között ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a felvonulás útvonalán a Román Hadsereg utca irányából (a sepsiszentgyörgyi 22-es hegyivadász-alakulattól) a Grigore Bălan tábornok út irányába (a Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőség), valamint a Román Hadsereg utca irányából az 1918. December 1. út irányába (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivataláig), illetve a Grigore Bălan tábornok utca irányából (Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőségtől) az 1918. December 1. út irányába (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivataláig).

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.