hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt

2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik és negyedik szakasza Kovászna megyébe érkezik, a célba érkezés és a rajt is Sepsiszentgyörgyön lesz.

Augusztus 11-én, a csütörtöki szakaszban a kerékpárosok a következő útvonalon haladnak végig: Csíkszereda – Sepsibükszád – Bálványos – Kézdivásárhely – Kovászna – Réty – Sepsiszentgyörgy. 

A szervezők számításai szerint a versenyzők 15:30 óra körül érnek Sepsiszentgyörgyre, és a következő utcákon haladnak végig: Építők útja – Păiuș David Hadnagy út – 1918. December 1. utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca, majd három kört tesznek a Gábor Áron utca – Vasile Goldiș utca – Stadion utca – Szabadság utca – Gróf Mikó Imre utca – 1918. December 1. Utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca útvonalán, a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz érkezve.

A verseny ideje alatt Sepsiszentgyörgyön a következő forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

  • Szerdán, augusztus 10-én 21 órától lezárják a köztéri parkolókat a Gábor Áron utcában, valamint Mihai Viteazul téren. Ezeket csütörtökön 18.00 óra után nyitják meg újra.
  • Csütörtöjön 12.00-15.30 óra között a Gábor Áron utcában forgalomkorlátozásra kerül sor, kérjük a gépkocsivezetőket és a gyalogosokat, hogy a rendezvény helyszínein tartsák be a rendőrség utasításait. A Gábor Áron utcában teljesen lezárják a forgalmat 15.30-18.00 óra között.
  • A Victor Babeș utcában csütörtökön a közlekedés zavartalanul fog zajlani 15:30-ig, a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a Gábor Áron utca irányába a forgalmat lezárják a verseny végéig.
  • A Bod Péter Megyei Könyvtár, illetve a Park Hotel mögötti területre a megszokott módon lehet behajtani csütörtökön 15.30-ig, majd a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a forgalmat itt is lezárják a verseny végéig.

Pénteken, augusztus 12-én a kerékpáros körverseny 12.45-kor kezdődik, a Sepsi Value Centre parkolójából indul és a következő útszakaszon folytatódik: Oltmező utca – Gyöngyvirág utca – Gyár utca – Kós Károly utca – József Attila utca, majd a versenyzők Előpatak irányában hagyják el a várost.

A Székelyföldi Körverseny szervezői felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a verseny akadálymentes lebonyolítása és a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a rendőrség és az önkéntesek utasításait.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.