hu
 
Péntek, 2024. Április 26.

Forgalomkorlátozások a Székelyföldi Körverseny ideje alatt

2022.08.05

Augusztus 11-én és 12-én Sepsiszentgyörgy több részén is lezárják a forgalmat

A Székelyföldi Körverseny idei harmadik és negyedik szakasza Kovászna megyébe érkezik, a célba érkezés és a rajt is Sepsiszentgyörgyön lesz.

Augusztus 11-én, a csütörtöki szakaszban a kerékpárosok a következő útvonalon haladnak végig: Csíkszereda – Sepsibükszád – Bálványos – Kézdivásárhely – Kovászna – Réty – Sepsiszentgyörgy. 

A szervezők számításai szerint a versenyzők 15:30 óra körül érnek Sepsiszentgyörgyre, és a következő utcákon haladnak végig: Építők útja – Păiuș David Hadnagy út – 1918. December 1. utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca, majd három kört tesznek a Gábor Áron utca – Vasile Goldiș utca – Stadion utca – Szabadság utca – Gróf Mikó Imre utca – 1918. December 1. Utca – Kossuth Lajos utca – Gábor Áron utca útvonalán, a Bod Péter Megyei Könyvtárhoz érkezve.

A verseny ideje alatt Sepsiszentgyörgyön a következő forgalomkorlátozásokra lehet számítani:

  • Szerdán, augusztus 10-én 21 órától lezárják a köztéri parkolókat a Gábor Áron utcában, valamint Mihai Viteazul téren. Ezeket csütörtökön 18.00 óra után nyitják meg újra.
  • Csütörtöjön 12.00-15.30 óra között a Gábor Áron utcában forgalomkorlátozásra kerül sor, kérjük a gépkocsivezetőket és a gyalogosokat, hogy a rendezvény helyszínein tartsák be a rendőrség utasításait. A Gábor Áron utcában teljesen lezárják a forgalmat 15.30-18.00 óra között.
  • A Victor Babeș utcában csütörtökön a közlekedés zavartalanul fog zajlani 15:30-ig, a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a Gábor Áron utca irányába a forgalmat lezárják a verseny végéig.
  • A Bod Péter Megyei Könyvtár, illetve a Park Hotel mögötti területre a megszokott módon lehet behajtani csütörtökön 15.30-ig, majd a kerékpárosok érkezési idejének függvényében a forgalmat itt is lezárják a verseny végéig.

Pénteken, augusztus 12-én a kerékpáros körverseny 12.45-kor kezdődik, a Sepsi Value Centre parkolójából indul és a következő útszakaszon folytatódik: Oltmező utca – Gyöngyvirág utca – Gyár utca – Kós Károly utca – József Attila utca, majd a versenyzők Előpatak irányában hagyják el a várost.

A Székelyföldi Körverseny szervezői felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy a verseny akadálymentes lebonyolítása és a balesetek megelőzése érdekében tartsák be a rendőrség és az önkéntesek utasításait.

Csökkenti az ökológiai lábnyomát a Szent György Napok: kizárólag újrahasználható poharakat használnak a városnapokon
2024.04.25

A műanyag hulladékmennyiség jelentős csökkentését szeretné elérni a Szent György Napok azáltal, hogy a városünnep alatt kizárólag újrahasználható poharakat használnak. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen ilyen poharakat vezet be.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.