hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Folytatódnak a munkálatok a város területén

2021.07.12

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata városszerte folytatja a terek és zöldszigetek rendezését, a járdák rendbetételét.

Napokon belül befejezik a Puskás Tivadar utca felújítását. A járdák, zöldövezeti felületek kialakítása már korábban megtörtént, most az utca teljes felületén, valamint az utca végénél található park melletti téren leöntötték a koptatóréteget és hamarosan felfestik az útjelzéséket is.

A Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai felújították a járdákat és újakra cserélik a szegélyköveket a Dózsa György utcában és a Sport utcában, a 24-es tömbház előtti részen. Az említett utcákban már megtörténtek az előkészítési munkálatok a parkolók leaszfaltozásához is.

Ugyancsak a Sepsi Út-Építő Kft. szakemberei folytatják a szépmezői tömbházak felújítását, a közutak kátyúzását, aknafedelek cseréjét, szociális lakások felújítását.

A városi kertészet munkatársai útjavítási munkálatokat végeztek a gázcsatlakozás miatt feltört járdarészen az egyik Oltmező utcai áruháznál, valamint a Mikes Kelemen utca és a Grigore Bălan utca kereszteződésnél történt vízcsőtörés kijavítása után.

Kicserélték a régi szegélyköveket a Grigore Bălan tábornok út és Nicolae Iorga utca kereszteződésénél, elkezdték a járda- és útfelújítási munkálatokat a Dália utcában, valamint újrafestették a kijelölt parkolóhelyeket  a Szabadság utcában az Erzsébet park előtti részen. 

Folytatják a lakónegyedek zöldövezeteinek kaszálását, sövénymetszést, permetezést, virággruppok kapálását, gyomlálását, hogy mindig szép és gondozott legyen városunk.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.