hu
 
Hétfő, 2024. Július 22.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön

2024.06.13

Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

„Kollégáink jelenléte mindenképp eredményeket hozott, összesen május 27 tól kezdve 7 kóbor kutyát fogtunk be május hónap során, és júniusban pedig további 10 egyed került a menhelyre. Úgy döntöttünk, hogy az akciót a hónap végéig folytatjuk, szeretnénk biztonságosabbá tenni a várost” – közölte Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA arra is felhívja a figyelmet, hogy a kutyák befogása a továbbiakban is történhet kábító lövedékkel: bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze és nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el, aggodalomra tehát semmi ok.

A helyszínspecifikus befogási program a következő:

  • Hétfő: Állomásnegyed és környéke (Csendőrlaktanya és Sepsi Aréna részig)
  • Kedd: Olt Negyed (Lenin Negyed)
  • Szerda: városközpont (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig,
    illetve a Kálvin térig)
  • Csütörtök: Szemerja Negyed, Új Negyed, Őrkő környéke
  • Péntek: Csíki Negyed, Borvíz utca környéke

Aki telefonon szeretné egy kóbor jelenlétét jelezni az az 0732717185
számon teheti ezt meg.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.

Idén is népszerű volt a SepsiClassic a közönség körében
2024.07.09

Vasárnap ért véget a másodjára megrendezett komolyzenei fesztivál Sepsiszentgyörgyön.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.