hu
 
Szombat, 2024. Június 29.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön

2024.06.13

Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

„Kollégáink jelenléte mindenképp eredményeket hozott, összesen május 27 tól kezdve 7 kóbor kutyát fogtunk be május hónap során, és júniusban pedig további 10 egyed került a menhelyre. Úgy döntöttünk, hogy az akciót a hónap végéig folytatjuk, szeretnénk biztonságosabbá tenni a várost” – közölte Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA arra is felhívja a figyelmet, hogy a kutyák befogása a továbbiakban is történhet kábító lövedékkel: bár ez valóban fegyver használatát feltételezi, a lövedék nem halálos, az állat a szer hatása miatt esik össze és nem szenved maradandó sérülést és nem pusztul el, aggodalomra tehát semmi ok.

A helyszínspecifikus befogási program a következő:

  • Hétfő: Állomásnegyed és környéke (Csendőrlaktanya és Sepsi Aréna részig)
  • Kedd: Olt Negyed (Lenin Negyed)
  • Szerda: városközpont (a Grigore Bălan sugárúttól a Gólya utcáig,
    illetve a Kálvin térig)
  • Csütörtök: Szemerja Negyed, Új Negyed, Őrkő környéke
  • Péntek: Csíki Negyed, Borvíz utca környéke

Aki telefonon szeretné egy kóbor jelenlétét jelezni az az 0732717185
számon teheti ezt meg.

Június 29-én megnyitja kapuit a Csíki negyedi sportlétesítmény
2024.06.28

A beruházás célja, hogy Sepsiszentgyörgy egyik legnépesebb negyedében is megfelelő minőségű és mennyiségű szabad sportolási és játszási lehetőséget biztosítsanak az ott élő gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek.

Forgalomkorlátozások péntek este a SEPSI Inst. RUN futóversenyen
2024.06.19

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy kövessék a rendőrök és az útvonalon tartózkodó önkéntesek utasításait

Második alkalommal ad otthont komolyzenei fesztiválnak Sepsiszentgyörgy
2024.06.18

A tavaly nagy sikernek örvendő rendezvény után, idén újra sor kerül a SepsiClassic komolyzenei fesztiválra Sepsiszentgyörgyön július 4. és 7. között. A szervezők kiemelt célja, hogy ez alkalommal még inkább bevonják a közönséget, ezért most nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi programokra, amelyekre a sepsiszentgyörgyi és az idelátogató zenerajongók is bátran bekapcsolódhatnak.

Folytatják a kóbor kutyák befogását Sepsiszentgyörgyön
2024.06.13

Június végéig tart az intenzív ellenőrzés. Május utolsó napjaitól kezdve a Szépmezői Kutyamenhely munkatársai Sepsiszentgyörgy minden negyedét sorra véve intenzíven keresték a kóbor kutyákat naponta 10-15 óra közt.

Robotok és egyéb érdekes találmányok a Magyar Feltalálók Napja című kiállításon
2024.06.10

A sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Hírközlési Örökség Egyesület a magyar feltalálók napja alkalmából harmadik alkalommal szervez kiállítást, amelyet június 13­­–15. között tekinthetnek meg az érdeklődők.