hu
 
Kedd, 2024. Augusztus 06.

Folyamatban van a belső városmag építése Sepsiszentgyörgyön

2022.09.21

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányból áll majd, és jövő tavaszra készül el

A kivitelezőcég munkatársai befejezték a pincerendszer átalakítását, kiépítették a vízelvezető hálózatot, a föld alá helyezték az új közvilágítási rendszer vezetékeit, valamint egy összekötő gangot alakítottak ki a Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Színház udvarai között. A kivitelezőcég szakemberei jelenleg a kialakított gang burkolásán dolgoznak, előkészítik a terepet a sétányok és a kisebb terek számára, ezt követi az alapozás és a térkövek lerakása.

Az új sétálóövezetet több kis térből és sétányból alakítják ki, ezek kiépítése után a Szent György térről indulva gyalogosan vagy biciklivel, autóút keresztezése nélkül lehet majd elérni a Főteret és az Erzsébet park felső részét.

Az új városmagot több irányból is meg lehet majd közelíteni: a vadászmúzeumnak otthont adó Bene-ház mellett elhaladó kis utcán, a Ferdinánd Panzió melletti gangon keresztül, illetve a Tamási Áron Színház irányából is megnyitják mindkét bejáratot.

A város belső udvara a tervek szerint jövő tavaszra készül el, a beruházás értéke meghaladja az 5,4 millió lejt.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.