hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Falufelelőst választanak Kilyénben és Szotyorban

2021.07.02

Sepsiszentgyörgy közigazgatási egységét képező Kilyén és Szotyor falvak minden szavazati joggal rendelkező polgárát meghívják a falu képviselőjének megválasztásra, akik a későbbiekben a falu gondjait a Helyi Tanács elé terjesztik.

A választások helyszínei és időpontjai a következők:

Kilyén: 2021. július 16, 18:00-19:30 óra között, Művelődési Ház;

Szotyor: 2021. július 16, 20:00-21:30 óra között, Művelődési Ház.

A falufelelősi tisztségre azon személyek jelentkezhetnek, akik a választás napjáig betöltötték a 23. életévüket, valamint állandó lakhelyük az illető faluba szól.

A pályázók a falufelelősi tisztségére való benevezésüket legkésőbb 2021. július 14.-ig, 15 óráig adhatják le a sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Irodájában, a 27 -es számú teremben, a következő iratok kíséretében: kézzel írott kérés, a személyazonossági igazolvány másolata, erkölcsi bizonyítvány, önéletrajz, saját felelősségre tett nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy együttműködött-e vagy sem a politikai rendőrséggel (a nyomtatvány beszerezhető Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában vagy letölthető az intézmény honlapjáról, a www.sepsiszentgyorgyinfo.ro oldalról). Továbbá szükséges a jelentkező programja 2021-2024-es időszakra, amely tartalmazza a jelölt által képviselt közösség érdekében végzendő tevékenységének fő célkitűzéseit, amelyeket érvényre juttat a helyi közigazgatási intézményekkel való kapcsolattartás során.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.