hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Épül a közösségi tér a Csíki negyedben, új helyre kerültek Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobrai

2022.05.04

Zajlanak a Csíki utca teljes körű korszerűsítési munkálatai

A tervezett ütemben haladnak a munkálatok a Csíki negyedben, a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek. Jelenleg a tereprendezési munkálatok zajlanak, lerakták a sétányok új szegélyköveit, valamint a teret körülvevő alacsony betonkerítés nagyrészét is kiöntötték.

A park belső részére helyezték át Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobrait, ennek köszönhetően a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók.

A lakók által jelenleg is használt útvonalat figyelembe véve, a teret két átlós sétány fogja keresztezni, folyamatban van a tereprendezés, a kivitelező cég eddig tört kövekkel terítette le a sétányok alapját és megemelte a vízelvezető aknákat.  A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit fogja borítani, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Tervben van egy modern közvilágítási rendszer kiépítése, ennek érdekében már a föld alá fektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A közösségi parkot várhatóan 2023 júliusában vehetik használatba a lakók.

Ugyancsak a Romulus Cioflec utcában a Sepsi Út-Építő vállalat munkatársai befejezték az aszfaltozást a megemelt aknatetők körül. Az időjárás függvényében folytatják a többi aknatetők szintre emelését is.

A Csíki utcában továbbra is javában zajlanak a teljes körű felújítási munkálatok, ahol az eddigiek során megtörtént a gázhálózat felújítása, jelenleg az Electrica szakemberei a villanyvezetékek föld alá helyezésén dolgoznak. A közvilágítási hálózat korszerűsítése után következik a járdák és az úttest újraaszfaltozása, majd a kerékpárút kialakítása. A tervek szerint a Csíki utca korszerűsítési munkálatai legkésőbb 2023 decemberében befejeződnek.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.