hu
 
Hétfő, 2024. Augusztus 05.

Eltérésre derült fény néhány lakcím esetében Sepsiszentgyörgyön

2021.11.04

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala idén kezdte el az új, egységes, kétnyelvű táblák kihelyezését a város tömbházainak bejárataihoz. Az intézkedés eredményeként néhány lakcímet illetően eltérésekre derült fény.

A hibák keletkezése még a kommunizmus idejére, azaz több, mint 50 évvel ezelőttre vezethető vissza, amikor több sepsiszentgyörgyi épület és tömbház számozását tévesen vezették be a személyi igazolványokba, illetve a hivatalos iratokba. Ezért több cím a mai napig tévesen szerepel a Polgármesteri Hivatal Városrendezési Igazgatóságának hivatalos adatbázisában lévőkhöz képest. A ház- és tömbházak számozását ez alkalommal korrigálta a Polgármesteri Hivatal, ezért előfordul, hogy egyes címek esetében új házszámok is megjelentek.

A személyi igazolványokon és a hivatalos iratokon szereplő hibás adatok javítása érdekében az önkormányzat igyekszik egy kézenfekvő, költségmentes megoldást találni az érintett lakosok számára.

A fentiek értelmében, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata arra kéri a lakókat, hogy amennyiben eltérést észlelnek a személyi igazolványukban és az új tömbházbejárati táblákon szereplő hivatalos és helyes cím között, azt mielőbb jelezzék az info@sepsi.ro e-mail címen.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.