hu
 
Vasárnap, 2024. Augusztus 04.

Elköszönt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának jelenlegi testülete

2020.10.21

Jövő héten kerül sor az új tanács alakuló ülésére

Október 21-én, szerdán került sor Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának utolsó ülésére a jelenlegi mandátumban. A napirendi pontok között tíz tanácshatározat szerepelt, ezeket egyöntetűen megszavazták a tanácsosok.

A rendkívüli tanácsülés keretében Antal Árpád-András polgármester elmondta, hogy azért ragaszkodott a személyes jelenléthez, mert ez a tisztségben lévő önkormányzati képviselők utolsó ülése. Jövő hétfőn kerül sor az új testület alakuló ülésére, amelyben a jelenlegi tagok kétharmada folytatja majd a munkát.

Elsősorban köszönöm Sztakics Éva alpolgármester asszony munkáját, aki 16 évig volt a város alpolgármestere. Az ő energiája és tudása nélkül biztos, hogy sok mindent nem tudtunk volna megtenni. Pârvan Rodica 20 évig volt helyi tanácsos, Bálint Józseffel pedig alpolgármesterként is dolgoztunk közösen. Mindkettőjüknek köszönöm az együttműködést és az építő jellegű bírálatokat egyaránt, a városért és a közösségért folytatott munka úgy gondolom, hogy eredményes volt. Tischler Ferenc szintén a város alpolgármestere volt és folytatni fogjuk a közös munkát, hiszen az elkövetkezendő években szintet kell lépnünk a városban a szociális területen.” - fejezte ki köszönetét Antal Árpád polgármester.

Sztakics Éva alpolgármester asszony is megköszönte a jelenlévőknek az elmúlt évek munkáját, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester pedig kiemelte, hogy tanulságos volt számára az elmúlt négy év és reméli, hogy az elkövetkezendőkben is együtt fogják szolgálni a város lakosságát.

Együtt tettük ezt a várost élhetővé és szerethetővé, ezt a munkát fogjuk továbbra is folytatni!”  - ezekkel a gondolatokkal zárta a rendkívüli tanácsülést Antal Árpád polgármester.

Rajt előtt a XVIII. Székelyföldi Körverseny
2024.08.02

A 18. kiírásához érkezett a Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek a hivatalos neve Tour of Szeklerland. A versenyzők érinteni fogják a székelyföldi városokat. 

Biztonsági intézkedések a pikniktüzek elkerülése érdekében
2024.07.30

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a lakók figyelmét, hogy ebben az időszakban a szárazság, a száraz növényzet és a magas hőmérséklet miatt fokozottan magas a tűzveszély.

Kezdetét vette a Com’ON Sepsi hatodik kiadása: Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programja ismét várja a kezdeményező fiatalokat.
2024.07.22

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelynek keretében fiatalok informális csoportjai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén.

Gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedés Sepsiszentgyörgyön
2024.07.19

Ki ne szeretne hatékonyan, biztonságosan és kényelmesen eljutni a város egyik pontjából a másikba, legyen szó ügyintézésről, bevásárlásról, sportolásról vagy kikapcsolódásról? Mostantól ez bárki számára elérhetővé válik, hiszen indul a közösségi kerékpárkölcsönző rendszer és bővül a közszállítás.

16. Sportnapok – AKTÍV Sepsiszentgyörgy
2024.07.10

Egy év kihagyás után, 2024. szeptember 20-án újból elrajtol a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok.