hu
 
Péntek, 2024. Április 19.

Elköszönt Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának jelenlegi testülete

2020.10.21

Jövő héten kerül sor az új tanács alakuló ülésére

Október 21-én, szerdán került sor Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának utolsó ülésére a jelenlegi mandátumban. A napirendi pontok között tíz tanácshatározat szerepelt, ezeket egyöntetűen megszavazták a tanácsosok.

A rendkívüli tanácsülés keretében Antal Árpád-András polgármester elmondta, hogy azért ragaszkodott a személyes jelenléthez, mert ez a tisztségben lévő önkormányzati képviselők utolsó ülése. Jövő hétfőn kerül sor az új testület alakuló ülésére, amelyben a jelenlegi tagok kétharmada folytatja majd a munkát.

Elsősorban köszönöm Sztakics Éva alpolgármester asszony munkáját, aki 16 évig volt a város alpolgármestere. Az ő energiája és tudása nélkül biztos, hogy sok mindent nem tudtunk volna megtenni. Pârvan Rodica 20 évig volt helyi tanácsos, Bálint Józseffel pedig alpolgármesterként is dolgoztunk közösen. Mindkettőjüknek köszönöm az együttműködést és az építő jellegű bírálatokat egyaránt, a városért és a közösségért folytatott munka úgy gondolom, hogy eredményes volt. Tischler Ferenc szintén a város alpolgármestere volt és folytatni fogjuk a közös munkát, hiszen az elkövetkezendő években szintet kell lépnünk a városban a szociális területen.” - fejezte ki köszönetét Antal Árpád polgármester.

Sztakics Éva alpolgármester asszony is megköszönte a jelenlévőknek az elmúlt évek munkáját, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester pedig kiemelte, hogy tanulságos volt számára az elmúlt négy év és reméli, hogy az elkövetkezendőkben is együtt fogják szolgálni a város lakosságát.

Együtt tettük ezt a várost élhetővé és szerethetővé, ezt a munkát fogjuk továbbra is folytatni!”  - ezekkel a gondolatokkal zárta a rendkívüli tanácsülést Antal Árpád polgármester.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén

Székelyföldi Bringás Vándortábor
2024.04.11

„A nyár legjobb hete” idén is Székelyföldön lesz -ígérik a Székelyföldi Bringás Vándortábor szervezői, akik Székelyföld múltját, jelenét, a vadregényes tájakat, a méltán híres székely vendégszeretetet, az UNESCO örökségeket, a római pápa által is megkedvelt csíksomlyói zarándokhelyet, valamint az elmaradhatatlan ízeket is megmutatják a Székelyföld szívében bringázó gyerekeknek és kísérő tanároknak.

Kizárólag újrahasználható poharakból fogyaszthatjuk az italunkat a Szent György Napokon
2024.04.08

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezentúl minden köztéri rendezvényen újrahasználható poharakat vezet be

Indul a 60 Plusz Akadémia
2024.04.04

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyi Kara és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 60 Plusz Akadémia néven indítanak előadás-sorozatot, melynek célja az időseknek szóló ingyenes oktatási lehetőség biztosítása.

Krakkóba utazik az M Studio
2024.04.03

Csütörtökön, április 4-én Krakkóba utazik a társulat, a LIFT előadást mutatják be.