hu
 
Szerda, 2024. Április 24.

Elkezdték a belső városmag kialakítását Sepsiszentgyörgyön

2021.11.11

Az elmúlt időszakban elkezdték a város belső udvarainak sétalóutcává átalakítását, azokon a területeken, amelyek már az önkormányzat tulajdonában vannak.  A kivitelező cég jelenleg a Polgármesteri Hivatal és a Tamási Áron Színház udvarát összekötő gang kialakításán dolgozik, ahol kicserélik a föld alatti régi vezetékeket, majd következik a térkövek lerakása.

A belső sétálóutca a Tamási Áron Színház Szabadság téri bejáratától a Gróf Mikó Imre utcai Székelyföldi Vadászati Múzeumig tart. A volt Hungária Szálló, jelenleg a Román Posta által használt épület még mindig nem került az önkormányzat tulajdonába, így annak udvara egyelőre nem lehet része a beruházásnak.

A városmag ezen részét több irányból is meg lehet majd közelíteni: a vadászmúzeumnak otthont adó Bene-ház mellett elhaladó kis utcán, a Ferdinánd Panzió melletti gangon keresztül, illetve a Tamási Áron Színház irányából is megnyitják mindkét bejáratot. 

Az új sétálóövezet több kis térből és sétányokból jön majd létre, kapcsolódik a Főtérhez és az Erzsébet parkhoz, lehetővé téve, hogy a Szent György térről gyalog vagy biciklivel lehessen eljutni akár az Erzsébet park felső részéig is anélkül, hogy forgalmas autóúton kellene áthaladni.

Figyelem! A száraz növényzet égetését a törvény tiltja!
2024.04.24

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében tilos az avar, nád, bokrok vagy bármilyen növényi hulladék elégetése a magán- és jogi személyeknek egyaránt.

Május 1-jén megnyitja kapuit az új Skatepark Sepsiszentgyörgyön
2024.04.22

Első nap 11 órától ingyenes lesz a belépés, május 2-tól naponta 9:00–22:00-ig tart nyitva a sportpálya

Új városnegyed épül az egykori tyúkfarm helyére Sepsiszentgyörgyön
2024.04.19

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata egyetemi szintű duális oktatási központot és 96 szolgálati lakást épít európai uniós támogatással

Útlezárások a városünnep ideje alatt
2024.04.19

A lezárt terület áthaladó autobuszjáratok útvonalait ideiglesen módosítják, a Lábasház – Erzsébet park megállóhely a törvényszékhez költözik.

Miért szerelnek fel védőkorlátokat az Olt folyó gátján épülő új kerékpárút mentén? Lesznek-e gyalogos átkelőhelyek a bicikliúton?
2024.04.15

Folytatódik a tavaly elkezdett, hét kilométer hosszú aszfaltozott kerékpárút építése az Olt folyó töltésén